Polimark za cijeli dan: Koja je tvoja dobra navika?

Na redu je stvaranje novih navika, slobodno budite probirljivi!
99 pregleda 2 komentar(a)
Polimark, Foto: Promo
Polimark, Foto: Promo
Ažurirano: 31.10.2016. 09:43h

Engleski pesnik je rekao: „Prvo mi steknemo svoje navike, a onda naše navikne steknu nas“

Kada nešto ponavljamo svaki dan, pokrećemo moćnu mašinu koja ono što radimo pretvara u naviku. Kada nešto postane navika, kao da dobija status nepromjenjljivosti, postaje sjenka našeg identiteta i snažna sila koja kroji naše vrijeme! Navike nije moguće izbeći, ali je moguće uvoditi nove, koje postepeno smjenjuju stare.

Na redu je stvaranje novih navika, slobodno budite probirljivi!

Jutro

Ukoliko se probudite samo 30 minuta ranije, vaše jutro neće biti rastrzano gledanjem na sat i obuvanjem dok istovremeno perete zube. Divan je osjećaj kada jutarnju kafu pijete gledajući kroz prozor, lagano se budeći i pripremajući za dan pred vama.

Ne morate da budete veliki ljubitelj vježbanja, ali kada spustite tu šolju kafe, protegnite se!

Pomislite na jednu stvar koju biste voljeli da tog dana doživite i zamislite kakav će biti osjećaj, ako vam to uspije. Ne, ne zamišljajte obavljanje zadataka i uspješne projekte, nego nešto slatko, sitno, neku prijatnost koja vam je nadohvat ruke.

Potom, u blender sipajte šolju ovsenih pahuljica koje ste potopili u Polimark napitak od soje, šaku badema i voće koje vam je na stolu – bananu, jabuku, šta god imate. Ovaj šejk biće vam doručak, i odličan izvor energije za jutro.

Dan

Ako obratite malo pažnju na to, vidjećete da vam je mnogo lakše da razgovarate sa nasmijanim ljudima. I to je nešto što je obostrano! Sigurno vam se čini teškim da se smješkate ukoliko ništa nije smiješno niti vi osjećate neku posebnu radost, ali osmijeh ima moć da razvija sam sebe! Probajte, nasmijte se iako vam se ne smije!

Sada dajte sve od sebe da napravite razliku između hitnih i važnih stvari! NIje sve ono što djeluje hitno, zaista takvo. Jednom kada uspete da postavite stvari po pravom redosljedu važnosti, lakše ćete udahnuti. A kada duboko udahnete, vrijeme je da vam zamiriše kafica! A neka i ona posebno miriše - stavite u nju kap Polimark napitka od soje i na trenutak se prepustite toj aromi. Neka to bude momenat u kom ćete riješiti da uživate i u malim stvarima, svakodnevno.

Sa novom energijom, vrijeme je da budete proaktivni. O tome svi bruje, a šta to zapravo znači? Proaktivnost bi mogla da se doživi kao pretjerana aktivnost, kao radnja koja prethodi nekoj drugoj, na kraju, kao nešto naporno, ali ona zapravo znači da priznate sebi da ste u stanju da date dobru inicijativu i da želite da preuzmete odgovornost za nju! Neka vaša inicijativa bude stvaranje dobrih navika!

Veče

Vrijeme za sebe, i sve ono što to za vas znači. Ako je to trening joge, na kom ćete isprazniti um i osjetiti svoje tijelo, prethodno se počastite Polimark napitkom od soje, koji će vam obezbijediti sve neophodne proteine. Ako uživate u vremenu koje provodite sa svojom djecom, obavezno pronađite nešto što biste zajedno mogli da napravite, parče kartona i flomasteri su često dovoljni za stvaranje uspomena! A prije nego što legnete, premotajte dan u svojoj glavi, tako ćete najbolje osjetiti šta je ono što treba da ponovite i sjutra, a šta je dobro da izbjegnete!

Ne zaboravite, sve ono što čini da se osjećamo dobro, lako postaje naša navika! Dobre navike nam donose sreću i osnažuju nas za sve ono što želimo i treba da uradimo! Ukusni doručak, trening koji nam daje energiju, uživanje u kafici sa najdražim prijateljima i opuštanje sa najmilijima, dragocjeni su trenuci. Neka vašim najlepšim trenucima kap magije daju Polimark napici od soje, Classic i Vanilla.

[PROMO]