Pljeskavice od patlidžana

295 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2014. 08:06h

Potrebno je

5-6 manjih patlidžana, maslinovo ulje, 1 veća glavica crvenog luka, sitno nasjeckana, 2 čena bijelog luka, izgnječena, 2 šolje prezli, 3 kašike sitno nasjeckanog svježeg peršuna,kašika sitno nasjeckane mente,kašičica mljevene crvene parike, kašičica kumina, so, biber, jaje, 2 šolje brašna

Priprema

Šnite patlidžana poslažite na pleh za pečenje, premažite maslinovim uljem i stavite u veoma vrelu rernu, zagrijanu na 250C smo da promijene boju i omekšaju.

Dok se patlidžan peče, na tiganju dinstajte crveni i bijeli luk samo dok omekša i postane providan. Sve ostale sastojke, osim brašna i jajeta izmiješajte u većoj posudi, a zatim dodajte i patlidžan isječen na kockice te crveni i bijeli luk. Smjesu dobro izmiješajte pa ostavite da stoji pet minuta i dok je još porilično suva dodajte umućeno jaje i sve još jednom dobro promiješajte. U plitki tanjir uspite brašno, a na tiganj sipajte maslinovo ulje i ostavite da se grije na šporetu. Od smjese oblikujte pljeskavice, svaku pljeskavicu uvaljajte u brašno pa pržite na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlaćanu boju. Tople pljeskavice poslužite sa umakom od krem sira kojeg ćete napravite tako da 250 g krem sira pomiješate sa dve kašičice nekog ljutog sosa.

Bonus video: