Otvorena škola zdravog kuvanja za najmlađe Podgoričane

"Sada je raspust i da djeca ne bi bila prepuštena televiziji, crtanima i igricama, ovo je dobro rješenje, kao vid zabave i učenja nešto drugačijeg nego što su navikli"
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2014. 13:18h

Škola zdravog kuvanja za najmlađe koja je nedavno otvorena u Podgorici prva je te vrste u Crnoj Gori, i omogućava mališanima da kroz igru i zabavu uče o zdravoj hrani i načinima na koji se ona moža pripremati.

Kurs počinje od ponedjeljka, ali zainteresovani roditelji i dalje mogu upisati djecu kod organizatora iz Smartfooda. Milorad Bošković iz te firme rekao je da su se odlučili za edukaciju djece jer su "oni najčistiji dio nas".

"Treba im pomoći da kroz igru i zabavu prepoznaju, nauče i prihvate da sva hrana koju trenutno koriste i nije baš najbolji izbor. Svjedoci smo da su skoro sve škole bukvalno okupirane pekarskim proizvodima koji su vrlo loša usluga djeci", kazao je Bošković.

On je rekao da roditelji, u nedostatku vremena, uglavnom ne razmišljaju o posljedicama kakve mogu da imaju takve navike:

"Sada je raspust i da djeca ne bi bila prepuštena televiziji, crtanima i igricama, ovo je dobro rješenje, kao vid zabave i učenja nešto drugačijeg nego što su navikli".

Mališani će učiti kako se sprema hrana, a svoja mala remek- djela će moći da nose roditeljima na degustaciju.

"Naučiće da pripreme kolačiće, sokove ili nešto drugo i na taj nalčin da pomognu svojim roditeljima i pokažu da su nešto naučili o zdravijoj hrani", kaže Bošković.

Škola će, kako je objasnio, biti podijeljena u tri cjeline:

"Uvijek su nam govorili da je bitno da doručak obezbijedi energiju za što služe žitarice, voće i povrće. Posebnu cjelinu posvetićemo poslasticama, kako bi mališani uvidjeli da postoje zdrave zamjene njihovih omiljenih slatkiša, dok je jasno zašto smo se opredijelili da djeci omogućimo uvid u ono što je zdrava školska užina", kazao je Bošković.

Iz te kompanije su kazali da su već imali radionice sa djecom iz podgoričke škole Pavle Rovinski.

"Kao rezlutat te saradnje nastala je ideja da doniramo djeci koja su Novu godinu dočekala u Institutu za bolesti djece zdrave kolačiće. Zajedno napravili, upakovali, nacrtali čestitke i predali im. Radost je bila višestrana", rečeno je iz te firme.

Bonus video: