Sirće protiv mrava, neprijatnih mirisa...

Sipajte sirće u malu činiju i ostavite tokom noći da stoji u kuhinji.Upiće mirise od kuvanja, čak i one jače, na primjer, od prženja ribe
2870 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Pored toga što je jeftino, što bez njega ne možete da začinite salatu, sirće može da posluži i kao sredstvo za čišćenje. Ali, i za još nekoliko stvari.

Umjesto regeneratora za kosu

Pomiješajte kafenu kašiku jabukovog sirćeta u čaši vode, sipajte u čistu flašu koja ima raspršivač i poprskajte po kosi dok je još mokra. Utrljajte kratko, ostavite da djeluje minut-dva i isperite.

Osvježite odjeću

Majice “tregeruše” koje nosite tokom vježbanja upijaju znoj, pa i poslije pranja mogu zadržati neprijatan miris. Ponovo ih vratite u mašinu i dodajte šolju bijelog sirćeta. Neka mašina jednom opere veš na temperaturi na kojoj obično perete, a potom ponovite pranje, ali dodajte pola šolje sode bikarbone.

Za svježiju selenu salatu

Zelenu salatu koja je počela da vene možete da oživite ako je umočite u činiju u koju ste stavili vodu i sirće i tako držite 10 minuta.

Protiv mrava

S proljećem često dolazi invazija mrava. Pošpricajte sirće i vodu direktno u pukotine iz kojih izlaze.

Za pranje venecijanera

Pomiješajte sirće i vodu, na ruku stavite čistu bijelu čarapu i umočite njen vrh u rastvor, malo iscijedite i time operite venecijanere.

Protiv neprijatnih mirisa

Sipajte sirće u malu činiju i ostavite tokom noći da stoji u kuhinji. Upiće mirise od kuvanja, čak i one jače, na primjer, od prženja ribe.

Bonus video: