Za one koji vole kokos: Rafaelo torta

Kremasta, osvježavajuća i predivnog mirisa, ova poslastica zadovoljiće sve koji je probaju
2533 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: PrintScreen
Ilustracija, Foto: PrintScreen

Rafaelo torta je jedna od onih koja je idealna u ljetnim danima jer njen fil ima teksturu sladoleda. Kremasta, osvježavajuća i predivnog mirisa, ova poslastica zadovoljiće sve koji je probaju.

Sastojci:

-6 bjelanaca

-6 kašika šećera

-100 grama brašna

-100 grama kokosa

-3 kašike vode

Fil:

-8 žumanaca

-150 grama šećera

-20 grama kukuruznog škorba

-800 ml mlijeka

-2 pudinga od vanile

-100 grama bijele čokolade za kuvanje

-250 grama margarina

-150 grama šećera u prahu

Drugi fil:

200 ml slatke pavlake

300 grama mascarpone sira

Dekoracija:

kokos

rafaelo kuglice

maline

Način pripreme:

Za ovu tortu biće vam potrebne dvije kore. Za pripremu kora umutite bjelanca, dodjajući jednu po jednu kašiku šećera. Potom dodajte ostale sastojke za koru. Promiješate ih kašikom. Koru pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta.

U žumanca dodajte šećer i kukuruzni škrob i malo umutite. Potom dodajte prašak dva pudinga od vanile. Nastavite da mutite dok ne dobijete pjenastu masu. Kada se dobije pjenasa masa dodajte mlijeko. Ukupno vam je potrebno 800 ml mlijeka, 700 ml stavite da prokuva, a 100 ml dodajte u smjesu. U zagrijano mlijeko dodajte fil sa žumancima. Sve dobro umutite dok se fil ne zgusne. Kada se fil zgusne dodajte još 100 grama čokolade za kuvanje i miješajte dok se čokolada ne istopi.

U drugoj posudi umutite 250 grama margarina dok ne bude pjenast i 150 grama šećera u prahu. Potom sve ponovo umutite. Kada su margarin i šećer u prahu dobro umućeni, dodajte fil od vanile koji mora biti skroz ohlađen.

Za drugi fil umutite slatku pavlaku s 300 grama mascarpone sira.

Na koru stavite pola prvog fila, preko stavite pola drugog fila. Ponovite postupak. Zatim premažite cijelu tortu. Po želji, dekorišite kokosom, raffaello kuglicama i malinama.

Bonus video: