Nije teško: Za zimnicu pripremite lovačku salatu

Lovačku salatu napravićete brzo i lako
7131 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Za dobru lovačku salatu povrće mora biti u potpunosti zdravo i neoštećeno. Tegle moraju biti stelirisane, a poklopci novi i čisti. Lovačku salatu napravićete brzo i lako.

Sastojci:

- 1 kg paradajza - 3 kg paprika roga - 1 vezica peršuna - 1 glavica bijelog luka - 4 lovorova lista - 1 kašika bibera u zrnu - 2 kašike šećera - 2 kašike soli -100 ml ulja - pola kesice konzervansa

Priprema:

Paradajz operite i oljuštite. Isjeckajte na malo krupnije komade kako se ne bi raspao tokom kuvanja. Stavite ga u šerpu. Zatim operite paprike i isjeckajte ih na komadiće. Stavite i njih u šerpu. Dodajte sitno isjeckanu glavicu bijelog luka, četiri lovorova lista, dvije kašike šećera i soli, te 100 mililitara ulja. Stavite na srednju temperaturu i promiješajte. Pržite sve oko 35 minuta.

Tegle stavite u rernu na 200 stepeni 15 minuta da se ugriju. Dok se tegle griju, u salatu stavite vezicu peršuna. Promiješajte. Dodajte biberovo zrno i ostavite na vatri još pet minuta.

Skinite s vatre i dodajte pola kesice konzervansa. U tegle sipajte salatu, zatvorite je i prevrnite naopako i preko njih stavite deblju tkaninu. Salata neka se hladi cijelu noć.

Bonus video: