Kako otvoriti kesu u prodavnici: Liznuti prst nije opcija

Znate one tanke plastične pored voća i povrća koje je frustrirajuće teško otvoriti, a zgroženi ste idejom da liznete prst i olakšate čitav proces?

3882 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koronavirus nas je učinio mnogo svjesnijim potrebe za higijenom i toga koliko su neke od naših navika prije Covida zaista bile neprihvatljive. Na primjer, kad idu u prodavnicu da bi nabavili hranu ljudi se sada trude da ne dodiruju previše proizvoda, a naročito 'mrko' će vas svako pogledati ako uzimate stvari i vraćate ih na policu.

Međutim, tu je i ona čuvena situacija kada pokušavate da uzmete voće ili povrće i suočite se sa kesom koja neće, pa neće da se otvori. Znate one tanke plastične pored voća i povrća koje je frustrirajuće teško otvoriti, a zgroženi ste idejom da liznete prst i olakšate čitav proces?

Očigledno su i drugi bili u sličnoj situaciji jer je jedna žena smislila trik, piše Metro. Kristi, majka dvoje djece iz Australije, napisala je u Facebook grupi Aldi Mums da na ručku kolica veže vlažnu maramicu i koristi je kako bi dodala malo vlage na prst.

„Ako se još neko poput mene bori da otvori kese, pronašla sam rješenje“, rekla je. "Zavežite jednu od vlažnih maramica za kolica kako biste navlažili vrhove prstiju. To je mnogo lakše od desetominutne gnjavaže koja je obično potrebna da bi se kesa otvorila“.

foto: Facebook

Među kometarima na njen trik pojavila se i ideja da za vlaženje ruku i otvaranje plastičnih kesa iskoristite sredstvo za dezinfekciju koje mnogi ovih dana nose sa sobom.

Bonus video: