Obrok salate za svačiji ukus i svačiji džep

Specijalno poklon izdanje, uz Vijesti

30383 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Obrok salata, idealan je obrok tokom dana i u situacijama kada nam vrijeme, ambijent i obaveze ne dozvoljavaju klasičnu postavku ručka bilo da je u pitanju kućna, ili restoranska varijanta.

Međutim, iako je u pitanju salata svakako se ne radi o obroku koji je kalorijski i nutritivno manje vrijedan od nekog drugog obroka, čak naprotiv.

Ove salate su nerijetko kreirane tako da sadrže najzdravije kombinacije namirnica za isrhranu ljudi pa ih, iz tog razloga, nutricionisti često forsiraju.

foto: Shutterstock

Razlog više za insistiranje na obrok salatama je i činjenica da osnovu svake od njih čini jako puno povrća, najčešće zelenog, u kombinaciji sa različitim vrstama mesa, pašti, riže i ostalih sastojaka.

Ipak salata nije salata bez kvalitetnog salatnog preliva ili, kako je danas popularno reći, dresinga.

Zato vam, u ovom specijalnom poklon izdanju donosimo i veliki izbor preliva koji će svaku vašu salatu, ali i mnoštvo mesa, pašti i drugih vrsta hrane učiniti još ukusnijim i kvalitetnijim.

foto: Shutterstock

Takođe, imajući u vidu da živimo u doba korone, a uvažavajući činjenicu da je hrana bogata cinkom naš saveznik u borbi sa ovom opakom bolešću, u ovom specijalu vam donosimo i pregled namirnica koje u sebi sadrže velike količine cinka i koje je, makar radi preventive, poželjno što češće unositi.

Zato ne propustite specijalno poklon izdanje OBROK SALATE ZA SVAČIJI UKUS u srijedu, 25. novembra.

Bonus video: