Jedno jelo redovno naručujte u restoranu: Drugo nikad ne

Kuvarica Gemma Simmonite je podijelila svoje mišljenje oko jednog jela kojeg bi uvijek trebali pripremati i uživati u njemu kod kuće, ali je i otkrila jelo koje je besmisleno pripremati u domaćim uslovima

7010 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Gemma Simmonite, kuvarica i suvlasnica firme Gastrono-me iz britanskog Suffolka otkrila je jedan obrok za koji misli da bi ga treba izbjegavati u restoranu, jer je puno bolji i ukusniji pripremljen kod kuće. Mirror.

A taj obrok je pečenje. Taj uobičajeni naziv za omiljeni pečeni komad mesa pripremljen u rerni s dodacima poput krompira i drugog povrća za mnoge je jedno od omiljenih jela, no Gemma kaže da u restoranu nikad ne možete očekivati tako ukusan obrok kao što bi ga imali kod kuće.

"Pečenje u restoranu vrlo je rijetko ispravno začinjeno, a ne možete se pouzdati ni u to hoće li meso biti dobro pečeno te hoćete li dobiti žilav komad", ističe ona. Kaže i da pečeni krompir u restoranima takođe teško može ispuniti očekivanja. "Pečenje mesa je rad ljubavi, pažljive marinade, pripreme i provjeravanja. Kad naš dom ispuni miris pečenja, znamo štq nas čeka, a to je gozba. U restoranu toga nema", objasnila je.

Ali šta je s jelom koje je bolje kad ga pravi profesionalac, umjesto da ga pripremamo u svom domu? Gemma ima odgovor i za to - pica.

Kuvarica vjeruje da domaća pica nije nešto oko čega se 'isplati truditi', ako nemate namjensku rernu za picu.

"Domaće rerne jednostavno ne mogu da dosegnu temperature potrebne za postizanje te nevjerojatne narasle i rupičaste kore. Puno je bolje da u svojoj lokalnoj piceriji uživate u dobrom zalogaju, a kuhinjske površine ostanu bez brašna", kaže kuvarica, prenosi 24sata.hr.

Bonus video: