Smoothie – idealan miks vitamina i vrijednih nagrada

Smoothie podstiče kreativnost, pa ćete vrlo rijetko pogriješiti ako i odlutate od poznate recepture i isprobate nešto samo svoje. Razlog je jednostavan – voće i povrće je dobro u gotovo svim kombinacijama, pa nas i krajnji rezultat teško može razočarati

31111 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: IDEA
Ilustracija, Foto: IDEA

Postoji mnogo recepata, ali svaki od njih podrazumijeva svježe povrće ili voće, koje uz malu pomoć blendera postaje dragocjena doza vitamina i dobre energije. Smoothie podstiče kreativnost, pa ćete vrlo rijetko pogriješiti ako i odlutate od poznate recepture i isprobate nešto samo svoje. Razlog je jednostavan – voće i povrće je dobro u gotovo svim kombinacijama, pa nas i krajnji rezultat teško može razočarati.

smuti
foto: IDEA

Odakle krenuti?

Da bi neki napitak bio istinski smoothie, on mora biti pripremljen od cijelog povrća i voća, uz eventualni dodatak vode. U idealnom ishodu, on se bazira isključivo na voćnom soku koji će probuditi naš organizam, ali i izazvati osjećaj sitosti – zbog čega je veoma popularan i kod onih koji žele da smanje kalorijske unose bez gladovanja.

smuti
foto: IDEA

IDEA Detox

Asortiman povrća i voća u IDEA prodavnicama je stvoren za sve koji žele da na jednostavan način uživaju u svježini i kvalitetu iz bašti i voćnjaka. A ukoliko vam je potreban savjet prilikom izbora, preporučujemo vam da u svijet smoothie napitaka zakoračite uz neponovljivi IDEA Detox.

smuti
foto: IDEA

Potrebno je: 1 zelena jabuka, 1 kivi, 1 banana, nekoliko listova svježeg spanaća i 100 ml limunovog soka

Priprema ovog napitka je izuzetno jednostavna – sve što je potrebno jeste da isječete voće na kocke, dodate listove spanaća, đumbir i limunov sok, a potom sve blendate nekoliko sekundi. Naravno, uz IDEA detox računajte na dobro raspoloženje, što ga čini posebno pogodnim za dobar početak dana. A ukoliko razmišljate o ručku, večeri ili zdravoj obrok salati, obavezno posjetite IDEA website jer vas tamo očekuje još mnogo sjajnih recepata i zanimljivosti.

Sve je bolje uz nagrade!

Da je voće i povrće svemoguće, dokazuje i sjajna IDEA nagradna igra u kojoj možete osvojiti lap top računar, iPhone, električni trotinet, Sony PlayStation 4 ili neku od drugih 100 nagrada! Sve što je potrebno jeste da 15. marta do 10. aprila, kupite 3 kilograma bilo kog povrća i voća i pošaljete SMS sa brojem računa na 14530. Srećno!