(FOTO) Čitaoci kuvari: Milanina i Žarkova poslastica za svaki dan

Naši čitaoci imaju mogućnost da se prijave i jednom sedmično na mail dobijaju newsletter sa pažljivo odabranim receptima, ali i da pošalju recepte koje preporučuju

19171 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vijesti nastavljaju da predstavljaju čitaoce/kuvare, odnosno njihova kulinarska umijeća. Već više od mjesec dana, naši čitaoci imaju mogućnost da se prijave i jednom sedmično na mail dobijaju newsletter sa pažljivo odabranim receptima. Istovremeno, u prilici su da nam šalju svoja kulinarska iskustva i recepte koje preporučuju.

Protekle sedmice se izdvojio se recept koji su poslali Milana i Žarko i nazvali ga jednostavno - poslastica za svaki dan. Upravo tako recept i izgleda: kao nešto što je dovoljno jednostavno napraviti i dovoljno ukusno da se može redovno spremati.

Čitaoci kuvari
foto: Instagram/stasekrcka

Sastojci:

250 grama brašna

210 grama šećera

125 grama maslaca

vanilin šećer

sok od pomorandže

30 g gustina

200 g mljevenih badema

4 jaja

2-3 kruške

prašak za pecivo

malo maslaca

Priprema:

Pomiješati 250 g brašna, 125 g maslaca, 60 g šećera, vanilin šećer i 1 jaje, umijesiti tijesto i ostaviti na pola sata u frižider. Oblikovati koru od tijesta sa podignutim stranicama i izbosti dno viljuškom, pa peći 15 minuta na 175 stepeni.

Za fil pjenasto umutiti 3 žumanca, 150 g šećera i 3 kašike soka od pomorandže. Dodati 30 g gustina, prašak za pecivo i 200 g mljevenih badema. Pjenasto umutiti 3 bjelanceta i pažljivo varjačom sjediniti sa filom. Rasporediti fil preko kore pa odozgo poređati na kriške izrezane kruške. Premazati topljenim maslacem. Peći pola sata na 200 stepeni. Kada se ispeče posuti šećerom u prahu.

Bonus video: