Gourmet iskustvo koje se ne propušta - ukusi svijeta u Boki!

Iako je ljetnja turistička sezona završena, Boka Kotorska nastavlja da očarava svojom ljepotom ali i zimskom turističkom ponudom.

20298 pregleda 0 komentar(a)
Blue Kotor Bay, Foto: Blue Kotor Bay
Blue Kotor Bay, Foto: Blue Kotor Bay

Iako je ljetnja turistička sezona završena, Boka Kotorska nastavlja da očarava svojom ljepotom ali i zimskom turističkom ponudom. Za mnoge je upravo zimski period vrijeme kada se odlučuju da vikende iskoriste tako što će napraviti izlet do Boke. Jedan od najboljih crnogorskih hotela, Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, u skladu sa svojim opredjeljenjem da aktivno učestvuje u promociji destinacije, da radi na usavršavanju i edukaciji svojih zaposlenih, kao i da svojim gostima ponudi nova iskustva, odlučio je da, upravo za njih, organizuje gastronomsko iskustvo za pamćenje.

Tokom novembra i decembra, u hotelskom restoranu Lighthouse, gostovaće renomirani šefovi kuhinja, koji će za goste hotela Blue Kotor Bay, prirediti nezaboravno gastro putovanje od Južne Amerike do Dalekog Istoka. Zamirisaće čarobne arome Mediterana, na tanjirima će se pomiješati boje Balkana i Orijenta, a na nepcima zaplesati ukusi Meksika i Španije. Pored upoznavanja i dijeljenja iskustava i znanja, glavni cilj ovih događaja je da se gostima prezentuju različite kuhinje i kulture iz kojih dolaze. Kroz pažljivo kreirane jelovnike, koji će imati od 6 do 9 gangova, gosti će imati prilike da se informišu o načinu pripreme određenih jela, da prate proces spremanja hrane, kao i da uživaju u pićima karakterističnim za svaki region koji se predstavlja.

Prvog vikenda novembra iz Beograda nam dolazi šef Marko Marić, koji će na jedinstven način dočarati modernu azijsku kuhinju. Posljednjih 5 godina proveo je kao šef kuhinje čuvenog restorana Zengo, a put ga je vodio od Dubajia i Dohe do Vijetnama, Kambodze i Japana, gdje je usavršio vještine pripreme savremenih azijskih jela. Ljubitelji ovih specifičnih ukusa će kroz 9 različitih jela dobiti uvid u posebne namirnice koje se koriste u ovim dalekim zemljama, aromatične začine i kulturu ishrane koja se prilično razlikuje od naše.

Dvije nedjelje nakon toga, ljubitelji tradicionalnih jela srpske kuhinje imaće prilike da probaju delicije jednog od najboljih beogradskih restorana Ambar, čiji nam sef, Vladimir Cvetković dolazi u goste. Njegov moderni pristup kuhinji inspirisan je balkanskom tradicijom, tako da će se na tanjirima naći poznata jela spremljena malo drugačije. Ukusi uz koje smo odrastali, prepoznatljivi mirisi iz kuhinja naših majki i baka, namirnice koje bude sjećanja na djetinjstvo, selo i slobodu - sve će to donijeti šef Vladimir, na samo njemu svojstven način, u modernom i nesvakidašnjem stilu.

Decembar ćemo započeti dinamičnim spojem meksičke i španske kuhinje. Prvog vikenda decembra, u Lighthouse-u gostuje master šef Hulio Gomez Fraila. Šef Hulio pomjera granice kulinarstva specifičnim spojem mediteranskih namirnica sa meksickim i španskim uticajem. Njegovo dvadesetogodišnje profesionalno iskustvo, najviše je vezano upravo za Meksiko i Španiju, pa sa sigurnošću možemo reći da će ovaj kreativni šef napraviti jela čiji će ukusi dugo ostati u sjećanju.

Prije početka novogodišnje praznične euforije, zimsku gastronomsku bajku zaokružićemo ukusima mediteranske kuhinje. Naše kolege iz Istre prirediće nam pravi mediteranski fine dining, sa karakterističnim ukusima koje volimo. Iako bliska našoj, istarska kuhinja ima svoje posebnosti, koje je izdvajaju od ostatka jadranske regije, u šta će nas uvjeriti jelovnik koji čine birani specijaliteti ovog kraja. Divlja šargla, morski plodovi, manešte i pečene kobasice, kao i nezaobilazni tartufi i vrhunsko maslinovo ulje, čine da nas istarska kuhinja iznova oduševljava svojom raznolikošću i skladom.

Cijene večera su od 80 do 120 EUR po osobi, a svi gosti će imati prilike ne samo da uživaju u hrani, već i u pratećem zabavnom programu, koji će biti prilagođen temi večere. Broj mjesta u restoranu Lighthouse je limitiran, pa pozivamo sve ljubitelje dobre hrane da požure i sačuvaju svoje mjesto za ovaj jedinstveni gourmet užitak.

Za više informacija i rezervacije pozovite 067 103 003.