Gourmet iskustvo koje se ne propušta - ukusi svijeta u Boki

Broj mjesta u restoranu Lighthouse je limitiran, pa pozivamo sve ljubitelje dobre hrane da požure i sačuvaju svoje mjesto za ovaj jedinstveni gourmet užitak.

15375 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Blue Kotor Bay
Foto: Blue Kotor Bay

Iako je ljetnja turistička sezona završena, Boka Kotorska nastavlja da očarava svojom ljepotom ali i zimskom turističkom ponudom. Za mnoge je upravo zimski period vrijeme kada se odlučuju da vikende iskoriste tako što će napraviti izlet do Boke. Jedan od najboljih crnogorskih hotela, Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, u skladu sa svojim opredjeljenjem da aktivno učestvuje u promociji destinacije, da radi na usavršavanju i edukaciji svojih zaposlenih, kao i da svojim gostima ponudi nova iskustva, odlučio je da, upravo za njih, organizuje gastronomsko iskustvo za pamćenje.

Blue Kotor Bay
foto: Blue Kotor Bay

Prvog vikenda novembra iz Beograda dolazi šef Marko Marić, koji će na jedinstven način dočarati modernu azijsku kuhinju. Posljednjih 5 godina proveo je kao šef kuhinje čuvenog restorana Zengo, a put ga je vodio od Dubaija i Dohe do Vijetnama, Kambodze i Japana, gdje je usavršio vještine pripreme savremenih azijskih jela. Dvije godine je radio u Le Chique restoranu u Meksiku koji se gotovo svake godine nadje na Pelegrinovoj listi top 50 restorana u Juznoj Americi. Ljubitelji specifičnih azijskih ukusa će kroz 9 različitih jela dobiti uvid u posebne namirnice koje se koriste u ovim dalekim zemljama, aromatične začine i kulturu ishrane koja se prilično razlikuje od naše.

Blue Kotor Bay
foto: Blue Kotor Bay

Šef Marko je pripremio zanimljiv jelovnik koji će na najbolji način dočarati ukuse Dalekog Istoka, na kojem će se naći, između ostalog, seviće od San Žak školjki, ostrige u tempuri sa korijander chilli sosom i pjenom od mariniranog đumbira, kao i špargle rolovane tankim listovima vagju govedine. Egzoticni mirisi i zacini daju svim jelima poseban šarm, a Markov interesantan pristup i način rada, garantuju gurmansko iskustvo koje se ne zaboravlja.

Cijene vecere je 120 EUR po osobi, a svi gosti će imati prilike ne samo da uživaju u hrani, već i u pratećem zabavnom programu, koji će biti prilagođen temi večere. Broj mjesta u restoranu Lighthouse je limitiran, pa pozivamo sve ljubitelje dobre hrane da požure i sačuvaju svoje mjesto za ovaj jedinstveni gourmet užitak.

Za više informacija i rezervacije pozovite 067 103 003.