Podravka supe neizostavan su dio svake porodične tradicije

Pripremaju se vrlo brzo i jedina dilema koju možemo imati svakog dana je koji ukus odabrati.

13740 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Podravka
Foto: Podravka

Kad kažemo riječ ‘supa’, koja vam je prva asocijacija? Je li to porodično okupljanje na nedjeljnom ručku, onaj osjećaj topline koji vam grije dušu u hladnim jesenjim danima ili možda opuštanje nakon napornog dana uz fini domaći ukus?

Koja vam god misao prva prođe kroz glavu, sigurni smo da ćete se složiti s nama da je supa više od samog jela - ona stvara osjećaj, povezuje nas i zbližava. Uz nju se takođe lakše nosimo sa stresom, umorom, prehladom.

Savršen odabir u svakoj prilici

Prija nam u svako doba dana, ali i godine. Ljeti je idealan izbor za lagani obrok, zimi nas grije i stvara osjećaj topline, u jesen liječi od prehlade, dok nam je u proljeće odličan saveznik u borbi protiv proljećnog umora.

Šta god da se nađe na dnevnom meniju, supa se nikad ne preskače. Jer ručak bez ovog magičnog jela i nije ručak. Jedina dilema koju uvijek imamo je – bistra ili krem supa? Bila s rezancima, knedlicama, slovima ili raznobojnim povrćem, u trenutku će raznježiti naše nepce.

Svi je vole

Supa je najbolja prijateljica svih mama jer u samo jednom tanjiru mogu svojim mališanima spakovati različito povrće i sjemenke, odnosno vlakna i minerale koje inače ne bi pojeli. Studentima je as u rukavu jer uopšte ne moraju biti vješti u kuhinji da bi daleko od doma uživali u toplom jelu domaćeg ukusa.

Zaposlenima je spas u onim danima kad po povratku kući nemaju ni vremena ni volje za pripremu obroka, a žude za nečim toplim na kašiku. Bakama je skriveni adut kad im nenajavljeno pokucaju djeca i unuci željni finih i toplih zalogaja, na kakve su navikli samo kod bake.

65 godina postojanja

A već 65 godina, glavne saveznice u kuhinji svakog od nas su Podravka supe, koje nadahnjuju lijepe i tople životne trenutke, okupljaju najbliže oko stola te donose toplinu i bliskost u dom.

Njihov domaći ukus vežemo uz emocije koje nam dugo ostaju u sjećanju i prenosimo ih iz generacije u generaciju. Jednostavno se pripremaju, ali ostavljaju prostora za kreativnost.

Više od tanjira supe

Od davne 1957. godine, kad su lansirane prve supe, do danas je iz Podravke proizašlo mnoštvo različitih vrsta ukusa, koje karakterišu različite kombinacije sastojaka.

Od tradicionalnih bistrih supa s rezancima, mesnim okruglicama ili griz knedlama pa do novijih supa sa žitaricama te krem supa raznovrsnih povrtnih ukusa, potrošači svoj omiljeni ukus na tržištu Crne Gore mogu odabrati iz široke palete koja broji čak 40 različitih ukusa.

Zahvaljujući ovom bogatom i šarolikom asortimanu, svakog dana možemo pojesti nešto toplo, hranjivo i na kašiku. I ne samo to, manje vremena za kuvanje znači više vremena za uživanje. Ne može bolje, zar ne?

Za neodoljive ukuse Podravka supa zaista se lako zagrijati - zato napravi supu i stvori osjećaj.