Olakšajte sebi kućni posao: Odličan trik za čišćenje namještaja

Budući da ugaona garnitura, kauč, ili bilo koja vrsta sofe u dnevnoj sobi, često zauzima centralno mjesto u ovoj prostoriji, i mnogo znači za cjelokupni izgled enterijera, onda je svakako važno da uvijek bude besprjekorno čista

12800 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Domaćice će se složiti da čišćenje tapaciranog namještaja nikada nije lak posao, posebno sada kada je hladno i proces sušenja dosta sporiji.

U tom dosadnom poslu dobrog saveznika možete pronaći u samo jednoj tableti za prabnje suđa. One su izuzetno svestrana sredstva za čišćenje koja će vam biti korisna čak i ako nemate mašinu za pranje sudova.

Prije nego što započnete čišćenje, potrebno je da temeljno usisate namještaj. Možete koristiti posebne dodatke, poput četki za čišćenje namještaja, a posebno je važno da obratite pažnju na nepristupačne dijelove na nameštaju u koje se zavuku mrve, ostaci hrane, papirići i ostala prljavština.

Onda slijedi trik: u dublju plastičnu posudu stavite jednu tabletu za pranje posuđa i prelijte je sa oko pola litra mlake vode.

Tableta će se sama rastvoriti. U vodu potopite čistu pamučnu krpu, pa je obložite oko poklopca za šerpu, srednje veličine i trljate po namještaju.

Ukoliko na namještaju postoje uporne fleke, prije trljanja možete posuti malo sode bikarbone.

Krpu povremeno isperite u vodi u kojoj ste rastvorili tabletu, pa nastavite sa čišćenjem.

Namještaj će se brzo osušiti, a rezultat će vas zasigurno oduševiti.

Bonus video: