Sklopljeno partnerstvo između poliklinike Konzilijum i turske bolnice Liv

Klinike specijalizovane za transplantaciju, praćenje i liječenje onkoloških pacijenata, robotska hirurgija, komplikovane operativne zahvate najtežih deformiteta kičme, abdominalna hirurgija samo su neke od grana po kojima je Liv poznat

32126 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

U nedjelju, 18. 12. u hotelu Hilton održan je simpozijum na temu Savremeni dijagnostički pristup u onkologiji, organizovan od strane poliklinike Konzilijum iz Crne Gore i turske bolnice Liv, koja već 5 godina posluje na prostoru naše zemlje.

Gosti simpozijuma imali su prilike da čuju 4 predavača, uvažena ljekara iz bolnice Liv, koji su govorili na temu radio-terapije, nuklearne medicine i onkološke radiologije, tretiranju kancera prostate robotskom hirurgijom, kao i predavanje prof. dr Čagataja Ozturka o hirurškim metodama tretiranja deformiteta kičme i malignih tumora kičmene moždine.

Ovaj simpozijum, koji je okupio veliki broj ljekara, ujedno je bio prilika da se ozvaniči partnerstvo koje su sklopile poliklinika Konzilijum iz Crne Gore, koja važi za lidera u oblasti dijagnostike i najnaprednija bolnička grupacije iz Turske – Liv hospital.

Na samom početku gostima se obratila internacionalna menadžerka bolnice Liv Fatma Čulha, koja je ukratko prezentovala šta sve sadrži bolnica Liv, na koji način sarađuju sa zemljama u kojima su otvorili svoje kancelarije, zbog čega važe za jednu od najnaprednijih i najmodernijih bolnica u Evropi.

Klinike specijalizovane za transplantaciju, praćenje i liječenje onkoloških pacijenata, robotska hirurgija, komplikovane operativne zahvate najtežih deformiteta kičme, abdominalna hirurgija samo su neke od grana po kojima je Liv poznat.

Direktorka poliklinike Konzilijum Jovana Popović je prisutnima prezentovala na čemu počiva partnerstvo sklopljeno između ove dvije zdravstvene ustanove. Iskazavši zadovoljstvo što su od Livaa prepoznati kao pogodan partner na prostoru Crne Gore, objasnila je više benefita koje će ova saradnja imati kako za pacijente, tako i crnogorske ljekare.

"Ovo partnerstvo omogućiće da svi ljekari, iz različitih medicinskih oblasti koje pokriva Liv bolnica, od sada budu dostupni crnogorskim pacijentima u poliklinici Konzilijum, i to na mjesečnom nivou. Kroz saradnju sa Livom zaokružićemo i ideju savremene radiološke dijagnostike, jer bolnica Liv posjeduje sve one radiološke dijagnostike koje nisu dostupne trenutno u Crnoj Gori. Tako da će naš radiološki a ujedno i onkološki tim imati značajnu pomoć kolega iz Liva, a u svakodnevnoj komunikaciji i razmjeni dokumentacije koju dostave pacijenti, nalaziti najbolje moguće rješenje i za najkomplikovanije slučajeve. A ujedno jedan veliki "korak u budućnost" kada govorimo o Crnoj Gori a i regionu. Liv je poznat po savremenim i vrlo naprednim tehnologijama i metodama kada je o medicini riječ, pa ćemo imati priliku da pacijentima ponudimo i liječenje robotskom hirurgijom, što je za sada nepoznanica na prostoru Balkana. Ljekarima će sigurno značiti informacija da je Liv otvoren da u Istanbulu ugosti kolege iz Crne Gore, kako bi im omogućili edukacije, razmjene iskustava i znanja iz svih oblasti koje su dostupne u njihovim klinikama", kazala je Popović.

Ovaj skup je prvi u nizu, u organizaciji Konzilijuma i Liva, ujedno veliki korak u širenju zdravstvenih usluga na koje mogu računati pacijenti u Crnoj Gori.

Za sve informacije pozvati 020/650-660; 067/650-670.