Sporo kuvanje - kako da meso bude sočno i zadrži što više nutritivnih vrijednosti

Za zdrav i ukusan obrok potrebne su kvalitetne namirnice. U AROMA, CITY i CONTO maketama možete kupiti visoko kvalitetne komade svih vrsta svježeg mesa. Zapakovano ili na mjeru, u kvalitetu nema razlike.

39701 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Domaća trgovina
Foto: Domaća trgovina

Tokom dana nas čeka niz poslovnih i privatnih obaveza koje treba završiti. Savremeni način života ima mnoge prednosti u lakšoj organizaciji života ali i nedostatak slobodnog vremena. Zato prilikom pripreme obroka nemamo mnogo vremena za planiranje i kuvanje, pa često razmišljamo šta skuvati u što kraćem roku i to za nekoliko dana unaprijed. Jedno od rješenja može biti priprema obroka od mesa kroz proces sporog kuvanja. Izraz sporo kuvanje može da nas dovede u zabludu da nam je za pripremu obroka potrebno više vremena nego inače. Situacija je upravo suprotna.

Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Predanosti sporog kuvanja:

  • praktičan i lak način pripreme - meso, povrće i začine stavite u posudu. Jelo se kuva na laganoj vatri bez potrebe miješanja. Preporuka je da se meso marinira sa maslinovim uljem i začinskim bilje, prelije sa malo vode kako bi se lagano krčkao u sopstvenom soku
  • ovako spremljeno meso uz pravilno čuvanje u frižideru može se koristiti i nekoliko dana. Uz različite priloge i salate, imaćete različita jela. Za jedan obrok možete za samo nekoliko minuta obariti brokulu ili krompir pa servirati kao prilog uz meso. Za drugi obrok uz meso poslužiti bareni pirinač ili pečurke, dok za treći dovoljno je isjeći meso i svježeg povrća pa napraviti obrok salatu. Za tri dana imaćete tri različita i ukusna obroka
  • zdravi obroci - ovim načinom kuvanja meso zadržava najveći dio nutritivnih vrijednosti, odnosno proteine i vitamine
  • odlična tekstura mesa - čak i meso koje ima dosta tetiva i žilica uz sporo kuvanje postaje jednako meko i sočno
  • poboljšava ukus hrani - prilikom kuvanja na nižim temperaturama u mesu se zadržavaju sve arome, a začinsko bilje stvara još bogatiji i ljepši ukus.Za sporo kuvanje se koriste sve vrste mesa i nešto masnije ribe se mogu pripremati na ovaj način.
Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Kvalitetno i svježe meso preduslov je za ukusan i zdrav obrok, pa je važno da se kupuje na provjerenim mjestima. U svim AROMA, CITY i CONTO marketima, u okviru Domaće mesare obezbijeđeno je snabdijevanje mesa iz sopstvenog pogona za preradu koji je opremljen u skladu sa domaćim i svjetskim standardima higijene i prerade svježeg mesa. Zapakovano ili na mjeru, u kvalitetu nema razlike.

Domaća mesara- biraj zdravo, svježe i ukusno!

AROMA, CITY i CONTO marketi