IDE(J)A za dobar roštilj!

Sve vrste mesa, provjereno dobrog kvaliteta po povoljnim cijenama

36514 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

A šta ćeš ti danas da spremaš? Ne brini, imamo ideju! Bliži nam se vrijeme okupljanja u prirodi. Vrijeme koje je rezervisano za porodicu, prijatelje, ukusne obroke i lijepa druženja. Prvomajski praznici, neradni dani i lijepo vrijeme obično budu prvi u nizu povoda.

Ako ste već dogovorili vrijeme i mjesto, u IDEA prodavnicama i po povoljnim cijenama, pronađite sve vrste mesa bez kojih se roštilj ne može zamisliti. Dok planirate i birate vrste mesa koje će biti na vašem, prvomajskom meniju, IDEA donosi i nekoliko savjeta za dobar roštilj.

IDEA
foto: IDEA

Ćevapi, kobasice, file i pileći batak – na prvom mjestu je važno da meso bude svježe i kvalitetno. Mali trik koji koriste iskusne roštiljdžije je da meso bude nešto masnije, kako bi zadržalo sočnost, ili da povremeno tokom pečenja meso premažu uljem sa začinima.

IDEA
foto: IDEA

Ako ste se pitali koliko vremena je potrebno mesu da bude dovoljno pečeno, odgovor leži u jačini vatre ali i načinu na koji ste poređali meso na rešetku. Deblje komade mesa treba uvijek stavljati tamo gdje je vatra najjača. Poželjno je svakako da temperatura ne bude previsoka, jer će u tom slučaju meso spolja izgledati više pečeno nego što zapravo jeste.

IDEA
foto: IDEA

Još jedan mali trik koji će učiniti da meso bude još ukusnije je da ne stavljate na vatru direktno iz frižidera, već da mu dozvolite da malo odstoji.

Nezaobilazan dodatak svakom mesu sa roštilja je i svježa salata, prilozi poput krompira ili grilovanog povrća i namazi.

Kvalitetno meso, prava temperatura uz konstantno premazivanje, te strpljenje, gram iskustva, mnogo ljubavi i lijepog raspoloženja, bez sumnje će učiniti vaš kulinarski grill podvig uspješnim.

Bez obzira da li imate planove za Prvi maj, ili prosto razmišljate šta da pripremite za današnji ručak, meso za svako jelo i svaki ukus možete pronaći u IDEI.

Kompletnu ponudu možete pogledati u galeriji ispod, ili klikom na LINK.