Putovanje svijetom uz gastronomske užitke iz Domaće pekare

Da li ste spremni za putovanje svijetom?

42572 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Domaća trgovina
Foto: Domaća trgovina

Karta nikada nije bila pristupačnija. Dovoljno je da odete, iza ugla u najbliži Aroma, Conto ili City matket i u Domaćoj pekari čeka vas nezaboravno putovanje uz fantastične ukuse naših peciva. Odaberite jedno od njih i putovanje može da počene. Francuska, Italija, Amerika nikada nisu bile bliže, a autentičnost ukusa naših proizvoda je zaista neprikosnovena.

Dakle, ukoliko ste se zaželjeli francuskih kroasana, ne morate putovati u Francusku. U našoj pekari čekaju vas najbolji kroasani. Mirišljavi, hrskavi sa puno slojeva putera i još više slojeva ljubavi, savršena su užina za one najmlađe ili vaš idealan doručak uz omiljenu kafu.

U Domaćoj pekari naći ćete još velik izbor peciva sa čokoladom, vanilom, pite sa višnjama ili jabukama kao dobar izbor svih vas koji vole da započnu dan slatkim doručkom.

Danas vas vodimo uz savršenstvo ukusa i u Italiju odakle potiče izvana hrskav, a iznutra savršeno mekan - rustični Durum hljeb. Pravljen od Durum brašna on je najbolji izbor hljeba za svaki dan. Durum brašno zauzima i visoko mjesto u italijanskoj kuhinji i koristi se za mnoge vrste tjestenina čime se postiže čuvena “al dente” konsistencija. Uz to ćete naći i druge hljebove, bagete sa ili bez sjemenki koji su pravi izbor za sendviče ili ukoliko želite da vašu trpezu obogatite sa sočnim brusketima.

Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Uz naše gastronomske užitke, ni prekookeansko putovanje u Ameriku nije daleko. Tu su za vas šarene, mekane, male ili velike, pune čokolade ili drugih kremova najbolje krofne koje ste ikada probali.

Posjetićemo i Grčku gdje kulinarska tradicija seže u antičku prošlost, a kod nas ćete naći njihove autentične pite punjene spanaćem, mesom, feta sirom ili krompirom.

Za kraj ovog putovanja vraćamo se u komšiluk u Bosnu, uz burek sa mesom i pite krompiruše, sirnice i zeljanice napravljene od pšeničnog ili heljdinog brašna, koje su vaš idealan obrok, ali i odličan izbor u pripremi slavskih meza. Priprema meze uz našu pekaru nikada nije bila lakša uz kajzerice pravljenje od različitih vrsta brašna i sjemenki.

Topla, hrskava, slatka ili slana, naša peciva sva u sebi imaju satkan jedan sastojak – pravljena su uz mnogo pažnje i ljubavi baš za vas. Da vaš svaki dan bude ljepši, lakši, ukusniji i da nam se uvijek vraćate, jer kvalitetu se ne odolijeva.