Olakšajte život uz nove tehnologije koje ne morate da čistite

Nije lako ukloniti miris duvanskog dima iz stana, ali nove tehnologije donose rješenje

12186 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Neprijatan miris sagorijevanja cigareta nije prisutan samo dok neko puši. Dim ostavlja neprijatan miris u čitavoj kući ili kancelariji, u svakom prostoru gdje borave pušači, dugo nakon što se i posljednja cigareta ugasi.

On se zadržava u zidovima, zavjesama, mebl štofu, pa i na ravnim površinama i luftiranjem ne može lako da se ukloni. Proces čišćenja je mukotrpan.

Prvo je potrebno da otvorite sve prozore, pustite da vazduh dobro procirkuliše, a idealno je i ako ima sunca, jer će i ono pomoći da se smanji koncentracija dima. Dok se kuća luftira, oribajte temeljno sve površine koje smiju da se tretiraju mlakom vodom i sapunom, pa ih pažljivo isperite i osušite krpom.

Usisajte mebl-štofove na tapaciranom namještaju kao i tepihe, a za to vrijeme operite zavjese ili ih barem okačite na žici za veš da se provjetre na vjetru i suncu. Pepeljare izribajte i onda očistite i sodom bikarbonom da biste uklonili smrad - one su dodatni uzrok problema.

Što su tepisi deblji i bogatijeg tkanja, to će više slojeva nataloženih čestica katrana upijati, pa je važno da ih dobro očistite četkom koju natapate u rastvor vode i alkoholnog sirćeta.

Ako imate osvježivače, uključite ih i ubacite poneku kap eteričnog ulja. Ako nemate takve uređaje, stavite na ringlu šerpu sa vodom i u nju dodajte eterično ulje ili malo sušenog mirišljavog bilja. Ostavite da polako vri na tihoj vatri.

Da biste uklonili neprijatan miris cigareta, važno je i da odjeću koja stoji u stanu dobro provjetrite ili operete. Međutim, uživanje u duvanu ne mora da bude praćeno tolikim obavezama ako prihvatite novu, revolucionarnu tehnologiju - Iluma IQOS.

Ovo je bezdimna alternativa pušenju cigareta. IQOS je uređaj koji zagrijava, a ne sagorijeva duvan, pa samim tim ne stvara duvanski dim, već paru. Zato nema svih neprijatnih mirisa o kojima je bilo riječi, pa ni mukotrpnog čišćenja i pranja.

IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost i namijenjen je isključivo punoljetnim osobama.