Lavazza ima novog brend ambasadora

Janik Siner je novi broj 1 svjetskog tenisa i jedini Italijan u istoriji koji je postigao takav rezultat.

25733 pregleda 0 komentar(a)
Janik Siner, Foto: Lavazza
Janik Siner, Foto: Lavazza

Do vrha je došao zato što je bio spreman da radi i da rano napusti porodičnu kuću na sjeveru Italije i pređe u akademiju Rikarda Pjatija.

Janik Siner
foto: Lavazza

"Porodica mi je uvijek pomagala i davala mi podršku da zaista promijenim svoj život kada sam imao 13, 14 godina. Otišao sam od kuće, napustio sam skijanje, ostavio iza sebe dobre prijatelje. I tu je sve počelo", ističe Siner.

Momak koji u kafiću uvijek poručuje kapućino, postao je brend ambasador Lavazze. Najpoznatiji proizvođač espreso kafe na svijetu ulaže u sport i sportiste već više od pola vijeka. Sinera podržavaju već godinama i od nedavno su ozvaničili saradnju uvjereni da ce Italijan u vremenu pred nama oblikovati budućnost svjetskog tenisa.

Janik Siner
foto: Lavazza

Protekle sedmice je na Roland Garrosu boravio u Lavazza bar-u i podijelio sa prisutnima ritual pripremanja za meč. Naime, pored omiljenog napitka od kafe konzumirao je zdrav obrok inspirisan radom svog oca koji je po profesiji kuvar.

Janik Siner kapućino

Janik Siner
foto: Lavazza

Kada je u pitanju napitak od kafe, Janikov izbor je kapućino.

Prošle godine je za vrijeme turnira bio gost Lavazza flagship store-a u Šangaju. Lavazza mu je priredila iznenađenje i servirali su mu "Sinner cappuccino" sa tajnim sastojkom od šargarepe uz nenadanu posjetu grupe njegovih navijača obučenih u "šargarepa" kostime, takozvanih "Carota Boys".

Janik Siner
foto: Lavazza