Crnogorska vinarija osvojila pehar novosadskog sajma

Takođe, vinarija Lipovac, odnijela je pehar novosadskog sajma, za visok kvalitet ukupno ocjenjenih bijelih, roze i crvenih vina
288 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2017. 07:40h

Vinarija “Lipovac” Vas ovim putem obavještava o dostignutim rezultatima i uspjesima koje ova vinarija bilježi i van granica Crne Gore. Unaprijed se zahvaljujemo na objavljivanju teksta o nama, i rezultatima koje smo postigli, a koji su za nas kao mladu vinariju od velikog značaja.

Crnogorska vinarija ''Lipovac'' je na 84. Međunarodnom ocjenjivanju vina koje je održano u Novom Sadu, osvojila zlatne medalje za kvalitet vina ''Tellus'' koje je ujedno specijalno vino iz amfore, koje naša vinarija jedina u Crnoj Gori proizvodi po toj metodi, ali i zlatnu medalju za vino ''Model'' koje je ujedno kombinacija amfore i barika. Pored toga naša vinarija je osvojila srebrne medalje za kvalitet vrhunskih vina "Concept", "Idea", i "Harmonia". Vino "Tellus" je napravljeno od 100% sorte Vranac, posebnom metodom fermentacije, maceracije, sazrijevanja i odležavanja u amforama godinu dana, i jedino je takvo specifično vino koje se radi na našim prostorima, a zavredjuje pažnju i priznanja gdje god da se pojavi. Moćnost Vranca kao sorte, donijela je vinariji Lipovac zlatne i srebrne medalje, dominirajući medju više kvalitetnih crvenih vina Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, na ovom prestižnom novosadskom sajmu.

Takođe, vinarija Lipovac, odnijela je pehar novosadskog sajma, za visok kvalitet ukupno ocjenjenih bijelih, roze i crvenih vina.

Vinarija Lipovac sigurnim koracima korača ka osvajanju nagrada i priznanja na svim ocjenjivačkim sajmovima kod nas i u okruženju.

“Svaka nagrada nam je mnogo važna i mnogo bitna, bez obzira sa kojeg sajma i sa kojeg područja ocjenjivanja dolazi. Naše uzorke šaljemo na sve ocjenivačke sajmove kod nas, u regionu i u svijetu, jer smo sigurni u vrhunski kvalitet naših vina, prepoznatljiv dizajn, trud i znanje koje se osjeti konzumiranjem i probanjem naših vina koje dobija najveće ocjene. Uspjeh ne dolazi sam. Uspjeh se želi, uspjeh se sanja. Ja kao PR kompanije, imam zadovoljstvo i čast da na baš današnji veliki dan, primim nagradu ispred svoje kompanije. Ovo je još jedan poseban i velik trenutak za mene, ali i za kuću u kojoj radim. Kada volite svoj posao, onda se srodite sa njime, a kada želite da on cvjeta, onda mu stalno dolivate po malo inovacije, kreativnosti, i trudite se da ga njegujete, a vino je baš takvo, zahtijeva pažnju, zahtijeva ljubav i poštovanje. Očekuju nas novi zadaci, novi stimulansi da budemo još bolji u svom poslu, i da državi Crnoj Gori, donesemo još medalja za vina koja će dostojno predstavljati našu zemlju kod nas, u regionu i svugdje u svijetu. Uskoro će vinarija Lipovac predstaviti jedan novi projekat, i čast mi je što će Crna Gora, biti mjesto premijere jednog takvog projekta, koji nije vidjen u svijetu vinarstva i vinogradarstva. Takodje sam sigurna da će vinarija Lipovac, svojim vrhunskim vinima, kvalitetom, prefinjenim dizajnom i elegancijom, ali i jasno izdefinisanom vizijom i strategijom, ispisati stranice vinske ere ne samo kod nas, nego i u svijetu. Sjutra nas očekuje predstavljanje na novosadskom sajmu poljoprivrede, koji traje od 13-19 Maja, a potom nastavljamo sa aktivnostima i pripremanjem projekta koji će imati svjetsku premijeru kod nas i pomjeriti granice vinarstva za stepenicu više.” rekla je PR vinarije “Lipovac” Jovana Vujović.

Galerija