Postanite majstor u kuhinji pomoću 4000 recepata

Prva knjiga recepata Miljinog kuvara u prodaji je od četvrtka, 7. februara
4343 pregleda 0 komentar(a)
Miljin kuvar, Foto: Printscreen
Miljin kuvar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 07.02.2019. 11:09h

Zbirka recepata za sva vremena i sve generacije sadrži četiri knjige sa kolekcijama recepata objavljenim 2015, 2016, 2017. Godine.

Ukupno ima 4.000 recepata što čini svojevrsno kulinarsko blago. Pored univerzalnih, tu su i recepti za jela iz nacionalnih kuhinja Grčke, Srbije, Francuske, Italije.

Recepte u knjigama prate fotografije, kao i detaljno objašnjen postupak pripreme. Trikovi i savjeti koje sadrže ove stranice mogu pomoći u lakšem i bržem snalaženju u kuhinji, bilo da ste gastro majstor ili početnik. Na dohvat ruke biće vam najrazličitiji recepti.

Brzi recepti

U Miljinim kuvarima, možete naći recepte korisne i ako za spremanje jela imate samo 5, 10 ili 15 minuta, ali i ako za kuvanje možete izdvojiti duže vrijeme. Pomoću ovog kuvara i za malo vremena spremićete pravi obrok, ne grickalice.

Nepečeno i posno

Dio o nepečenim posnim kolačima vrvi od recepata za poslastice koje se ne peku. Iako brze i posne oduševljavaju ukusom.

Kiflice i rolnice

Odjeljak "Kiflice&rolnice" podijeljen je naslane i slatke specijalitete, sa kvascem i bez njega.

Grčka kuhinja

Miljin kuvar u okviru "Grčke kuhinje" donosi niz recepata iz ove prepoznatljive i popularne kuhinje - od predjela, čorbi, glavnih jela do poslastica. Posebno je, naravno, zastupljena musaka, a bonus čini vodič kroz grčku kuhinju s rječnikom.

Riba i plodovi mora

Pored klasične podjele na predjela, čorbe… do glavnih jela, Miljin kuvar vam daruje i mnoštvo savjeta dragocjenih da biste se lako i brzo izborili sa spremanjem ribe i plodova mora. Riba je dobra za zdravlje, nutricionisti kažu da bi trebalo da je makar dvaput nedeljno na trpezi, zato je dobro znati kako je spremiti.

Krompir na 81 način

Ima li ekonomičnije namirnice od krompira? Upotrebljivije? Koristi se i za slana jela, i za poslastice, i za hljeb i pecivo…

Nepečene torte

Najjednostavniji način da spremite ukusnu poslasticu, koja pomoću Miljinog kuvara neće razočarati ni načinom na koji je dekorisana, jeste da spremite tortu, ali – bez upotrebe rerne. Jedan od najlakših poslova u kuhinji je napraviti nepečenu tortu, ali vam treba pravi recept.

Rolati i palačinke i ostalo

Među 4000 recepata su i oni za slane i slatke varijante rolata, a poseban dio posvećen je palačinkama, takođe slanim i slatkim. Neki slatkiši nisu ni kolači ni torte. Na primjer, deserti – razni kremovi, musevi, sladoled… pa i napici, kao frapei, smutiji.

Od 7. februara svakog drugog četvrtka, na kioscima možete potražiti svoju idealnu knjigu recepata.