JOŠ JEDAN RECEPT SLAVNOG KUVARA

Gordon Remzi: Ako imate jaja...

Video sa receptom za jaja pržena na sasvim nov način do sada je pogledalo gotovo pet i po miliona ljudi
3181 pregleda 1 komentar(a)
Gordon Remzi, Foto: Flickr
Gordon Remzi, Foto: Flickr

Slavni kuvar Gordon Remzi sa svijetom je podijelio recept za doručak

napravljen od sastojaka koji svako obično ima pri ruci. Video sa receptom za jaja pržena na sasvim nov način do sada je pogledalo gotovo pet i po miliona ljudi. Potrebni su vam jaja, krompir i slanina, kao i začini koji podižu ukus Gordonovog doručka na sasvim novi nivo.

Priprema:

Oljuštite dva do tri krompira srednje veličine i narendajte ih sa jednom manjom glavicom luka. Dobro posolite i pobiberite, istisnite rukama višak tečnosti i naspite malo maslinovog ulja dobro miješajući smjesu rukama. U vreo tiganj sipajte malo ulja i krompir koji ćete dobro pritisnuti na dno tiganja. Sa strana dodajte komadiće putera i kada osjetite da ovu veliku palačinku možete da pomjerate, okrenite je. Na ovu krompir-palačinku pažljivo razbijte jaja, pospite ih ljutom papričicom, posolite i sve zajedno stavite u prethodno ugrijanu rernu na šest do osam minuta.

Iako planetarno popularan, Gordon Remzi postao je bliži crnogorskoj javnosti nakon što je biznismen Duško Knežević objavio da je baš ovaj kuvar brinuo o meniju crnogorskog predsjednika tokom izleta u Sen Trope.