Pravilo tri minuta: Najveća greška koju pravimo poslije tuširanja

Ako čekate duže od tri minuta kako biste nanijeli hidratantnu kremu nakon tuširanja doći će do gubitka vlage u vašoj koži
4459 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Voditi pravilnu brigu o svojoj koži izuzetno je važno. Redovno čišćenje i hidriranje samo je jedan od načina kako kožu treba njegovati. Treba biti pažljiv - vaši dnevni rituali možda vam uništavaju kožu, a da toga niste ni svjesni, piše Zadovoljna.hr.

Tuširanje ima velik uticaj na vašu kožu, počevši od vremena koje provodite pod tušem pa do načina na koji perete svoje tijelo. Zato je važno pronaći pravu rutinu koja odgovara vašoj koži.

Jeste li znali da je ono što radite svojoj koži nakon tuširanja jednako važno, možda čak i važnije nego samo tuširanje? Greška koju većina žena pravi nakon tuširanja, čime uništavaju kožu, jeste predugo čekanje kako bi nanijele hidratantnu kremu ili je uopšte ne nanose. Nakon tuširanja pore se šire zbog pare i vrućine u kupatilu.

Ključno je tu vodu zadržati u tijelu nanošenjem hidratantne kreme u roku od tri minuta, kazala je dermatološkinja Cynthia Bailey.

Ako čekate duže od tri minuta kako biste nanijeli hidratantnu kremu nakon tuširanja doći će do gubitka te vlage u vašoj koži. Rješenje je jednostavno: uvijek držite bočicu hidratantne kreme u kupatilu i nanesite je minut nakon što se istuširate kako biste imali zdravu kožu.

Bonus video: