Pogledajte: Evo zašto šminku ne treba uklanjati vlažnim maramicama

Britanski dermatolog Timijo Eshio iskoristio je društvene mreže kako bi jednom zauvijek pokazao zašto to nikako nije dobra opcija

8802 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Razni stručnjaci iz 'beauty' industrije složni su u jednom – proizvodi poput micelarne vode ili maramica za uklanjanje šminke ne čiste kožu, a umjesto njih savjetuju metodu dvostrukog čišćenja, koje podrazumijeva proizvod na bazi ulja za uklanjanje šminke, a onda i proizvod za umivanje koji čisti lice.

Ali, budući da su mnogi još uvijek skloni korištenju proizvoda poput vlažnih maramica za čišćenje šminke, britanski dermatolog Timijo Eshio iskoristio je društvene mreže kako bi jednom zauvijek pokazao zašto to nikako nije dobra opcija. Koristio je puder koji premazao preko narandžine kore, a onda demonstrirao šta se dogodi kad preko toga pređe s maramicom. Pogađate, proizvod je ostao u porama kore, baš kao što ostaje i na našem licu.

Za uklanjanje šminke preporučljivo je koristiti i mlijeko ili losion koji su tome namijenjeni. Nanesite malu količinu na tufer ili parče vate i nježno prelazite preko svog lica. Nakon površinskog skidanja šminke, veoma je bitno umiti se sredstvom za pranje lica. Umivajte se umjereno toplom vodom, blagim pokretima. Nježno utrljavajte sredstvo oko jedan minut, a zatim temeljno isperite lice.

Bonus video: