Dezodorans odmah poslije tuširanja: Evo zašto je loša ideja

Osim ruku i dezinfekcije površina, i brojne druge stvari su važne, a često ih zaboravljamo

7481 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi znamo da je higijena pola zdravlja i zato je važno voditi računa o njoj. Ali osim ruku i dezinfekcije površina, i brojne druge stvari su važne, a često ih zaboravljamo. U toku pandemije konstantno se priča o pranju ruku, ali osim ruku, važne su i druge stvari koje svakodnevno koristimo, kao i ono što u vezi sa higijenom radimo.

Ne čistite četku za kosu

Četke za kosu dobra su podloga za bakterije, pa se preporučuje njihovo pranje nakon jedne do dvije nedjelje korištenja. S obzirom na to da četku za kosu koristimo svaki dan, zastrašujuće je i pomisliti koliko se bakterija može skupiti na njoj. Četku možete oprati običnim šamponom.

Potpuno uklanjanje dlačica u nosu

Uklanjanje dlačica u nosu nema nikakvih prednosti. Te dlačice sprečavaju prašinu i druge alergene da ulaze u pluća, pa ukoliko dlake ne proviruju van nosa, nemojte ih dirati.

Pranje ruku vrućom vodom

Iako možda mislite da vruća voda ubija bakterije, ona bi trebala da bude vrela da bi bila opasna za bakterije. Osim toga, vruća voda može da dovede do dodatnog isušivanja kože ruku, piše Bright Side.

Stavljanje dezodoransa odmah nakon tuširanja

Mnogi žure da stave dezodorans odmah nakon tuširanja kako bi spriječili znojenje, ali zapravo tako čine lošu stvar. Ako vaša koža nije savršeno suva, dezodorans neće dobro funkcionisati.

Bonus video: