Za žene i muškarce: Idelan broj seksualnih partnera

Osim prevelikog, ispitanici su se izjasnili da im može smetati i premali broj seksualnih partnera
4974 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2019. 17:08h

Koji je idealan broj seksualnih partnera za žene i muškarce bilo je pitanje kojim se bavilo istraživanje portala Superdrug Online Doctor. Ispitanici su morali da odgovore na pitanje koju brojku smatraju 'najpoželjnijom' kada je riječ o seksualnoj prošlosti njihovih partnera.

Muškarci češće od žena lažu o svojoj seksualnoj prošlosti, preciznije o tome koliko su partnerki imali, potvrdilo je istraživanje stranice Superdrug Online Doctor, piše zadovoljna.hr. Prema odgovorima ispitanika, zaključeno je da je je maksimalan 'prihvatljiv' broj partnera' za žene 14, a za muškarce 15. Ako je broj veći od 14, odnosno 15, druga strana tu osobu počinje da doživljava kao promiskuitetnu.

Vrlo mala razlika ukazuje na nepostojanje dvostrukih standarda što se ogleda i u drugoj brojci: idealan broj seksualnih partnera i za žene i za muškarce iznosi - sedam.

Osim prevelikog, ispitanici su se izjasnili da im može smetati i premali broj seksualnih partnera: ako je žena imala seksualne odnose samo s jednim ili dva partnera, a muškarac s dvije ili tri partnerke, ispitanici su ih smatrali previše konzervativnim.

Naravno, riječ je samo o jednom pogledu na čitavu stvar koji, ako ni za žta drugo, može da vam posluži da se zapitate - koji je vaš 'idealan' broj?

Bonus video: