VJEŠTINE ZAVOĐENJA

Osvojite ženu iz snova: Ne trčite na svaki poziv, izbjegnite krajnosti...

Ako trčite na svaki njen poziv , to više liči na očaj i opsesiju, nego na muškarca koji ima izgrađen život, cijeni sebe i zna šta hoće. Žene traže nešto drugo...
2535 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pexels
Ilustracija, Foto: Pexels

Neke tehnike zavođenja najčešće ne pale, a rezultati mogu biti i više nego razočaravajući. Ove greške, piše 24sata.hr, najčešće se pominju kao one koje su odbile ženu od mogućeg partnera.

Krajnosti u ponašanju

Iako ima raznih tipova žena, po pravilu većina njih ne želi ni 'sirovinu' niti 'mekušca' - već neku sredinu, normalnog dečka. Oni muškarci koji, u strahu da ne pogriješe, sve uzde i odluke predaju ženi, otkrivaju svoju nesigurnost, koja nije nimalo privlačna. Ako ona uvijek mora izabrati film, jelo, kafić ili šta će se raditi, velike su šanse da ga neće doživjeti kao nekog ko zna što želi.

Biti dobrica

Muškarci često imaju pogrešnu pretpostavku da žene padaju na izgled, novac ili pak samu ljubaznost. Iako to kod nekih može djelovati, to je najčešće kratkoročno. Jedna od prvih stvari koju će ženu odbiti je njegovo izigravanje dobrice - od uopštenih stavova do ponašanja kao da je ona princeza na zrnu graška. To ženama ne govori da je on dobar, već da nema samopouzdanja, iskustva niti odvažnosti u sebi.

Nemojte se hvaliti - to odbija

Pričanje o sebi u superlativima i samohvala nijesu pretjerano privlačni, žene bi radije voljele da čuju priče i same donesu zaključak nego da slušaju 'svi kažu da sam ja najbolji', 'bio sam najpametniji na faksu', 'mogu dići najviše u benču'. Ništa što vrijedi ne treba toliko reklamirati, a baš poput muškaraca i žene bi radije neke stvari otkrile i zaključile same.

Uvijek dostupan

Ako ona ne može da izađe jer ima prethodni dogovor, posao ili bilo kakvu drugu obavezu - to je sasvim normalna stvar. Isto tako, nije normalno da muškarac koji osvaja ženu trči na svaki njezin poziv i otkazuje dogovore, drugim riječima uvijek je dostupan za nju. To na početku odnosa više liči na očaj i opsesiju, nego na muškarca koji ima izgrađen život, cijeni sebe i zna šta hoće.

Trčite pred rudu

Koliko god se to činilo dobrom idejom iz romantičnih filmova, pretjerana priznanja sviđanja, pa čak i ljubavi nakon nekoliko sastanaka nijesu realni. Čak i ako je to sve samo rezultat hormona ili želje da je što prije odvede u krevet, muškarac treba da stane na loptu i samo zamisliti suprotnu situaciju - da njemu žena na drugom sastanku izjavljuje ljubav, planira djecu... Najbolje je najprije se dobro upoznati i pustiti da se sve odvija spontano.

Ne obraćate pažnju na njene signale

Prema urbanim mitovima, svaka žena će biti osvojena ako se muškarac dovoljno dugo trudi. Istina je da je za razvoj hemije i 'ravnopravan' ulazak u odnos važno čitati njezine signale. To znači obratiti pažnju na to koliko se često sama javlja, koliko je zainteresovana za izlazak, inicira li dodire ili poglede i na sve to odgovarati u približno jednakoj mjeri, a ne trčati pet koraka ispred. I žene, baš poput muškaraca, više cijene nešto za šta su se morale potruditi, nego ono što su odmah dobile na dlanu.