Muškarci češće njuškaju po partnerkinom telefonu: Zašto?

Po pravilu, ako neko ne obraća pažnju na jednostavne stvari koje su vam zapravo važne, kao što je poštovanje vaše privatnosti, vjerovatno će prekršiti emocionalne, fizičke ili bilo koje druge granice koje ste postavili
2349 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pregledati telefon svog partnera može biti zaista primamljivo, naročito ako znate da oni nikada neće saznati za taj mali zločin. Studije pokazuju da 34% žena i 62% muškaraca s vremena na vrijeme 'njuška' po telefonu svog partnera. Razlog za to nije samo ljubomora.

Po svemu sudeći, mogli bi postojati neki dublji psihološki motivi koji vašu polovinu podstiču na provjeru poruka i drugih ličnih podataka na vašem telefonu, piše Bright Side.

8. Vaš partner ima nisko samopoštovanje

Iako 'njuškalo' može pomisliti da ne vjeruje drugoj osobi, zapravo je suprotno. U većini slučajeva, kada neko pregleda tekstualne poruke, e-poštu i druge privatne stvari svog partnera, zapravo brine da on nije dovoljan svom partneru. Čak i u stabilnoj i dugoročnoj vezi, ovi ljudi vjeruju da njihov partner zaslužuje nekoga boljeg i, samim tim, da ga lako može privući druga osoba.

7. Vaš partner nije zadovoljan vezom

U zdravoj vezi, oba partnera bezuslovno vjeruju jedno drugom, poštuju međusobna prava na privatnost, lični prostor i vrijeme koje provode zajedno. Ali ako neko od njih osjeti snažan poriv za 'njuškanjem', to bi mogao biti razlog da se ozbiljno dovede u pitanje veza. Možda vaš partner nije siguran da li idete u pravom smjeru. Ili se možda još nisje odlučio da li želi da bude sa tobom ili ne. U svakom slučaju, 'njuškanje' može ukazati na to da vi i vaš partner imate potpuno različite vrijednosti i trebalo bi da razgovarate o njima što je prije moguće.

6. Možda vaš partner misli da vas vara

Zdrava znatiželja prema vašem ličnom životu zapravo može biti znak upozorenja za vas, jer može biti projekcija dubokih misli vašeg partnera. Drugim riječima, ako osoba sumnja da će se nešto neprimjereno dogoditi ili se već dešava, možda zapravo sama čini ta neprimjerena djela.

ljubomora
Ilustracija(Foto: Shutterstock)

5. Vaš partner ima problema sa povjerenjem

Poverenje je temelj zdrave veze. A na to koliko vam je lako da povjerujete nekom, u velikoj mjeri utiču vaša prošla iskustva. Dakle, ako vaš partner misli da ga lažete, najvjerovatnije su ga u prošlosti lagali ili prevarili. Nakon tako lošeg iskustva, osoba obično postane preosjetljiva i svaki nevin gest ili riječ koju kažete može podići alarm u njihovom umu. U ovom slučaju, malo paranoični partneri trebalo bi da razumijeu da je njihovo 'njuškanje' povezano sa njihovim problemima, a ne sa postupcima drugih.

4. Vaš partner nije u stanju da postavi zdrave granice

U svakoj vezi treba da postoje granice, a njihovo kršenje nikada nije u redu - vaš partner to mora da shvati. Ako jasno stavite do znanja da poštujete svoj lični prostor i nikome nećete dozvoliti da ga napadne, vaš partner bi trebao da prihvati vašu potrebu za privatnošću, čak i ako je veća od njegove. Nemogućnost da se držite te granice možda je prvi znak da ćete se ubuduće osjećati neprijatno sa tom osobom. Po pravilu, ako neko ne obraća pažnju na jednostavne stvari koje su vam zapravo važne, vjerovatnije će prekršiti emocionalne, fizičke ili bilo koje druge granice koje ste postavili.

3. Vaš partner se boji otvorenog razgovora

Ako ste primijetili da vam je bolja polovina u sjenci i započela je proveru telefona umjesto da otvoreno i iskreno izražava svoja osjećanja prema vama, to bi mogao biti znak da zapravo nešto krije. Da li se radi o jednostavnoj gluposti ili stvarnom činu varanja, možete saznati samo ako ih direktno pitate šta se događa. Pravi partner neće odbiti vaš poziv na razgovor i biće otvoren za diskusiju o svemu što se desi u vašoj vezi.

2. Vašem partneru je potrebna pažnja

Sjedite i pokušajte da se sjetite koliko često ste razgovarali sa partnerom tokom poslednjeg mjeseca. Da li ste komunicirali kao i obično ili je došlo do značajnog smanjenja vremena koje ste proveli zajedno? Ako se nijeste dugo dobro ispričali, jednostavno ste našli razlog za čudno ponašanje vašeg partnera.

1. Vaš partner nije spreman za ozbiljnu vezu

Ako vaš partner preferira provjeru vašeg telefona iza leđa, to može biti znak da jednostavno nije dovoljno zreo da bude u vezi. Oni mogu objasniti svoje ponašanje na ovaj način - samo žele da znaju ko vas je zvao i to je sve, nema ljubomore. Ali umjesto da se igraju 'njuškanjem' po telefonu, oni mogu jednostavno da vas direktno

pitaju o tome. Ako vam osoba ne može postaviti tako jednostavno pitanje, zamislite kako će se osjećati kada bude potrebno da razgovarate o ozbiljnijim temama, poput zajedničkog života ili planiranja porodice. Oni vjerovatno, jednostavno, nijesu spremni da grade ozbiljnu vezu u ovom konkretnom trenutku.

Bonus video: