FERARI, FIĆA I VOZAČ

Kako muškarci porede žene i automobile: 'Nabudženo' je skupo

Ako želite da vam traje dugo, morate osluškivati kako radi
3566 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svašta se može pročitati u muškim magazinima, pa i zaključci o tome - šta vas automobil može naučiti o vezama. Riječ je o čisto muškom, na momente seksističkom pristupu, ali, ni to nije loše znati...

Probna vožnja

Baš kao što automobil nikada ne kupuješ bez probne vožnje, tako ni u vezu sa devojkom ne ulaziš bez bar dvije nedjelje 'testiranja'.

Dorađeni automobili su skupi za održavanje

'Nabudženi' automobili iz posebnih linija zahtijevaju posebne uslove održavanja, uglavnom nenormalno skupe. Isto je i sa djevojkama.

Ne kupuj od prijatelja

Znaš kilometražu, godište, tačno stanje i kako se starao o njemu. Ako dođe do nekog problema, kvara ili otkazivanja poslušnosti, htio ti to ili ne sukob ili makar zamjeranje je neminovno. Rizik je ogroman…

Osluškujte svoj automobil

Da li se motor muči, šta to lupa u zadnjem lijevom uglu, kako mjenjač ulazi u brzine... sve je ovo normalno kada je u pitanju automobil do kojeg vam je stalo. Isto je i sa djevojkom – ako želite da vam traje dugo, morate osluškivati kako radi.

U jednom trenutku vrijeme je za promjenu

Vozite ga godinama, navikli ste na njega, vežu vas uspomene, znate mu sve prednosti i mane.. ali ne možete tako dovijeka. U jednom trenutku morate reći kraj i priuštiti sebi nešto novo, bolje.

Uvijek ćete se sjećati prvog

Prva ljubav zaborava nema…

Nakon saobraćajke auto više nikada nije isti

Istina, možete nastaviti da ga vozite, ali više nikada nećete biti 100% sigurni u njega. Baš kao što vaša veza nakon veće svađe ili prevare više nikada neće biti ista. Tada treba odlučiti – nastaviti ili prekinuti.

Dobar vozač

Imali Ferarija ili Fiću, važno je ko sjedi za volanom.

Održavanje

Nije dovoljno samo kupiti automobil i voziti ga. Postoje povremeni i redovni servisi, kao i generalke. Tu su automobil i veza isti – neophodno im je održavanje.