ODGOVOR KOJI PUNO ZNAČI

Jednostavno do boljeg seksa: Postavite samo jedno pitanje

Veoma je važno da odgovor sadrži što više detalja
8527 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ukoliko želite bolji seks, svoju partnerku treba da pitate jednostavnu stvar: "Kada smo, po tvom mišljenju, imali najbolji seks?"

Razgovor o seksu definitivno može donijeti samo koristi u vašem i njenom seksualnom životu. Razriješiće nedoumice, strahove, predrasude i otkriti šta oboje želite. Zar to nije ujedno i ono što je na kraju vaš cilj – imati dobar seks kakav oboje želite? Možete ga lako imati, ali morate progovoriti, piše Men's Health.

Kad pitati?

Nakon seksa. Istraživanja pokazuju da su oni parovi koji više razgovaraju nakon seksa ujedno i seksualno zadovoljniji. Kad se osjećate sigurno i zadovoljno, lakše se otvarate jedno drugom. Zašto? Zato što nakon orgazma mozak preplavi oksitocin, “hormon maženja”, a nivo kortizola, hormona stresa, značajno pada.

Zašto pali?

Odgovor na ovo pitanje daće vam dobru predstavu o partneriknim željama. Ništa vas ne sprječava da i vi kažete koji je seks, po vašem mišljenju bio najbolji. Oboje ćete se podsjetiti šta je onom drugom važno, šta ga pali. To je poenta razgovora o seksu – objasniti šta vas i kako vas uzbuđuje. Što detaljnije odgovorite, to bolje: vrijeme, mjesto, položaj, vrsta dodira… sve je važno jer će vam poboljšati seksualni život.

Isplata

Kad jednom probijete led, razgovor o seksu postaće lakši. I to se, poput bilo koje druge vještine, uči. Istraživanje nedavno objavljeno u časopisu Journal of Sex Research dokazuje da su parovi koji su zadovoljni seksualnim životom ujedno i puno otvoreniji prema novim stvarima od onih koji su nezadovoljni.

Preporučujemo za Vas