ŠEST PLUS ŠEST VELIČANSTVENIH

Za rasplamsavanje strasti u krevetu: Pravilo „šest minuta“

Iako su i muškarci priznali da su zadovoljniji ako se pridržavaju šestominutnog pravila, studija je pokazala da će i bez toga postići orgazam, dok većina žena neće
10262 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prilikom vođenja ljubavi nije važan samo vrhunac, nego i uvod, kao i rasplet priče. Riječ je o takozvanom „šestominutnom pravilu“, navodi se u istraživanju koje su naručile kompanija Trojan i neprofitna organizacija Sex Information and Education Council of Canada. Ovim istraživanjem obuhvaćeno je 1.500 Kanađana između 18 i 24 godine, a pokazalo se da su oni koji su potrošili šest ili više minuta na predigru, odnosno dodirivanje, ljubljenje i grljenje prije vođenja ljubavi, bili vrlo zadovoljni svojim seksualnim životom.

Ali, zanimljivo je da je još više ispitanika (56% muškaraca i 55% žena) bilo zadovoljnije ako su isto toliko vremena potrošili na maženje nakon vođenja ljubavi.

„Često zaboravljamo na priliku koja dolazi iz povezivanja nakon seksa. Ranjivi smo, osjećamo se opušteno, osjećamo se zaista povezano, tako da je ovo savršeno vrijeme za prisnost koja može dovesti do više seksualnog zadovoljstva“, objasnio je Robin Milhausen, profesor seksualnosti sa Univerziteta u Guelpu.

Iako su i muškarci priznali da su zadovoljniji ako se pridržavaju šestominutnog pravila, studija je pokazala da će i bez toga postići orgazam, dok većina žena (61 posto) neće, piše Refinery29.

„Ovi podaci pokazuju da je ljudima potrebno da osjete da se njihovo tijelo poštuje, posebno nakon seksa, i da postoji obostrano prijatno iskustvo za obje osobe“, istakla je Sintija Lojst, seksualni pedagog, kolumnista i autor knjige Find Your Pleasure: The Art of a Lived Joyful Life.

Upravo zato, stručnjaci se slažu da se isplati produžiti seksualni užitak za minimalno šest minuta na početku i šest minuta na kraju jer bi to moglo rezultirati većim zadovoljstvom, bez obzira na to koliko ste dugo u vezi sa svojim partnerom.

Preporučujemo za Vas