POLOŽITE ISPIT

Krhki trenuci odluke: Šta će je odbiti, a šta privući?

“Prije nego što progovorite, vaša odjeća govori umjesto vas”, kaže stilistkinja Jacqui Stafford
2149 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija?, Foto: Shutterstock
Ilustracija?, Foto: Shutterstock

Šta privlači žene, a šta ih odbija, pitanje je koje se stalno, iznova i iznova ponavlja. Men's Health piše da su pitali žene koje su najodbojnije stvari koje muškarci rade u onom krhkom vremenu kad se odlučuje hoće li tu biti kakve veze ili neće. Evo što su odgovorile.

Telefoniranje

Rezultati jednog istraživanja pokazali su da je za 75% žena telefoniranje na vrhu top-ljestvice najodbojnijih stvari koje muškarac radi tokom izlaska. “Kad ste fokusirani na svoj mobitlni telefon, vaša se partnerka osjeća nedovoljno zanimljivom da bi zadržala vašu pažnju”, kaže dr. Kristen Mark, direktorica laboratorije za seksualno zdravlja na Univerzitetu u Kentuckyju. Što učiniti? “Isključite mobilni”, predlaže dr. Mark.

Razgovor u slengu

Devet od deset žena vrednuje način na koji govorite. One smatraju da je nivo vaše uglađenosti pokazatelj kakva će vam biti djeca. “Dobro vaspitan čovjek vjerovatno će imati i dobro vaspitanju djecu”, kaže Jay Heinrichs, retoričar i autor knjige Thank You for Arguing. “Riječ je o prirodnoj selekciji. Govorite književno jer ne želite da ona loše procijeni vaše porijeklo i vaspitanje”, predlaže Heinrichs.

Manjak samopouzdanja

Čak 84% žena rutinski traži kod muškarca znakove samopouzdanja. Suptilan i prefinjen stil odijevanja može vam i te kako pomoći da vam djevojka dodijeli visoku ocjenu, tvrdi MH direktorica za modu Sandra Nygaard. Kravata u tradicionalno ženskim bojama poput ružičaste ili ljubičaste daće joj do znanja da ste sigurni u vlastitu muškost. Samo nemojte nositi na sebi ništa svileno ili što blješti.

Loši zubi

Rezultati istraživanja pokazali su da ljudi s lošim zubima imaju još gori bankovni račun, kaže dr. sc. Marianne LaFrance, profesorica psihologije na Univerzitetu Yale i autorka knjige Why Smile?. To može biti razlog zašto se 81% žena fokusira na mušku oralnu higijenu. Zato održavajte svoje zube na dnevnoj bazi.

“Komotna” odjeća

Rezultati ankete pokazali su da sedam od deset žena na odjeći koju muškarac ima na sebi traži znakove koji bi upozorili na njegov potencijal da joj bude prikladan partner. “Prije nego što progovorite, vaša odjeća govori umjesto vas”, kaže stilistkinja Jacqui Stafford, autorka knjige The Wow Factor. Ako joj se želite svidjeti, ne možete pogriješiti s kombinacijom džempera na V-izrez, moderne uske košulje i tamnih farmerica. Tako ćete izgledati muževno, ali ne i uštogljeno.

Iznošene patike

Žensko kritičko i analitičko oko nikada ne miruje: gotovo polovina ispitanih žena izjavila je da pomno promatraju mušku obuću. Dakle, nemojte nositi stare, iznošene patike. Zapamtite: želite postići moderan look i stoga izbjegavajte sve što je široko, preveliko, kockasto ili dugo i šiljasto,