LJUT I VRLO ZBUNJEN

Uz poljubac je dobio još nešto: Od djevojke traži 136 hiljada funti

Tvrdi da mu je to stanje izazvalo depresiju zbog koje “nekoliko sedmica nije napuštao kuću, osim za posjete doktorima”

3710 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Martin Ashley Conway (45) iz Londona tuži ženu s kojom je bio na sastanku jer ga nije obavijestila o tome da ima herpes koji mu je navodno prenijela poljupcem, prenosi The Times.

Conway tvrdi da je ostao traumatizovan posljedicama romantičnog susreta na koji je otišao prošle godine. Nakon što je na stranici Meetup.com upoznao Jovannu Lovelace, Conway je otišao na romantični sastanak koji se završio poljupcem.

Umjesto da bude znak nečega lijepoga što slijedi, poljubac se pretvorio u početak noćne more za Conwayja.

Nekoliko dana nakon romantične večeri, počeo je da primjećuje simptome slične prehladi. Dobio je i čireve na ustima zbog kojih je otežano i slabo jeo. Nakon što je otišao u bolnicu, dijagnostifikovan mu je “doživotni virus herpesa” i prepisani su mu ljekovi.

Nakon prve dijagnoze, Conway je doživio napad panike i srušio se u u svojoj kući nakon što je primijetio da mu se razvija još čireva na ustima, uprkos ljekovima. Tvrdi da mu je to stanje izazvalo depresiju zbog koje “nekoliko sedmica nije napuštao kuću, osim za posjete doktorima”.

Conway tvrdi da je dobijanje virusa herpes simplex bilo traumatično iskustvo na više načina. Stigma i bol zbog virusa su imale ozbiljne psihološke implikacije, a povrh svega nije mogao ni da vozi biciklo. zbog svoga stanja nije mogao niti biciklirati. Kaže da se boji da će od znoja i napora dobiti još više čireva. Čak je napomenuo i da ga je virus ostavio otvorenim za mogućnost razvijanja “rijetkog, ali teškog stanja” pod nazivom “sporadični encefalitis”.

Napokon je odlučio da bi osoba za koju vjeruje da mu je prenijela “doživotni virus”, trebala da bude odgovorna zbog toga što ga nije obavijestila da je nosilac zaraze prije poljupca, pa sada ženu tuži za 136.328 funti.

“Bio sam uznemiren, ljut i vrlo zbunjen. Htio sam pravdu i tada sam odlučio da želim da preduzmem pravne mjere protiv osobe odgovorne za bolest koju mi je prenijela.

"Imala je moralnu, etičku i pravnu obvezu da me upozori na rizike kojima sam bio izložen, shvatajući zaraznu prirodu virusa i herpesa koji je ‘doživotni virus’. Nijesam slobodnim izborom ušao u rizik povezan sa bilo kojim oblikom zaraze. Poljubila me prije informisanja o bolesti”, kaže Conway.

Iznos koji traži kao kompenzaciju uključuje više od 100.000 funti za terapije na koje će ići do 79. godine kao i prihod koji je izgubio zbog bolesti, ali i osiguranje za slučaj budućih izbijanja herpesa.