Jasna pravila: O ovim stvarima se ne priča poslije seksa

Svi nakon seksa žele da ostanu u 'zen' fazi što je duže moguće. Zato nemojte razbijati idilu razgovorom o sjutrašnjem ručku ili neplaćenim kaznama za parkiranje.

8257 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Volite li da razgovarate sa svojim partnerom neposredno poslije seksa onda ste na poprilično osjetljivom terenu. Terapeutkinja za seks Eliza Bokin ističe kako su svi ljudi prije, za vreme i nakon seksa u najranjivijem mogućem stanju i da određene teme mogu nepovoljno uticati na emocije, raspoloženje, ali i iskrenost odgovora. Zato sledeći put izbjegavajte ovih šest tema nakon vođenja ljubavi.

Nemojte kritikovati partnerovu seksualnu izvedbu

Čak i ako nijeste bile najzadovoljnije na svijetu, nemojte početi da kritikujete partnera ili partnerku odmah nakon samog čina. To vreme radije iskoristite za razmjenjivanje nježnosti, a o mogućim poboljšanjima po pitanju seksa razgovarajte kasnije.

Nemojte komentarisati tijelo partnera/ke

Ako upozorite partnera neposredno nakon seksa da bi trebao da se vrati u teretanu, vjerovatno ćete ga toliko posramiti da će početi da odbija intimne odnose s vama. Isto važi i ako ljepšoj polovini kažete nešto slično. Ako zaista volite partnera, nakon seksa radije razgovarajte o tome šta vam se na njemu najviše sviđa.

Izbjegavajte razgovor o neriješenim problemima

Svi nakon seksa žele da ostanu u 'zen' fazi što je duže moguće. Zato nemojte razbijati idilu razgovorom o sjutrašnjem ručku ili neplaćenim kaznama za parkiranje.

Ne spominjite bivše partnere

Upoređivanje ili sjećanje na bivše partnere uvijek je loša ideja, a nakon seksa naročito. Pokušajte tu temu izbjegavati uvijek.

Ne pitajte ga gdje je naučio određenu vještinu

Osim što žene ne treba da spominju svoje bivše, ne treba ni da muškarca podsjećaju na njegove. Ako vam se sviđa to što radi, jednostavno ga pohvalite bez znatiželje za 'istorijskom' pričom.

Zaboravite na ozbiljna pitanja o budućnosti vaše veze

Posebno ako je riječ o nečemu što je poprilično svježe i što s druge strane možda još uvijek nije nešto ozbiljno. Ako zaista želite da znate namjere partnera/ke, pitajte na suptilan način za vrijeme večere, kafe ili šetnje.

Bonus video: