Kako povećati izdržljivost u krevetu: Savjet koji može pomoći

Liječenje se obično sastoji u savjetovanju i primjeni specijalne tehnike prilikom seksualnog odnosa

8568 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prevremena ejakulacija je jedan od najčešćih oblika seksualne disfunkcije muškaraca. Češća je i od impotencije (erektilne disfunkcije). Prevremena ejakulacija predstavlja ozbiljan problem koji se odražava i na seksualno ponašanje, samopouzdanje i kvalitet života muškarca. Muškarac se zbog tog problema obično povlači u sebe, izbjegava seksualne odnose, ili pak postaje agresivan, optužujući partnera za problem.

Prevremena ejakulacija zapravo je ejakulacija sa minimalnom seksualnom stimulacijom koja nastaje prije, za vrijeme ili neposredno posle penetracije, prije nego što oba partnera to žele. Smatra se da “normalna“ dužina seksualnog odnosa iznosi od 2 do 7 minuta.

Prevremena ejakulacija je gotovo uvijek psihogene prirode i najbolje je liječe specijalizovani psiholozi ili psihijatri. Liječenje se obično sastoji u savjetovanju i primjeni specijalne tehnike prilikom seksualnog odnosa.

"Za prijevremenu ejakulaciju većinom je kriv psihički faktor, a ne fizički, pa se seksualna izdržljivost može povećati prirodnim metodama", tvrdi Džejn K. Alende, autorka knjige "Increase Your Sex Power Naturally".

"Muškarci koji prerano ejakuliraju tokom seksa treba da poboljšaju rad neuronskog sistema kako bi povećali seksualnu izdržljivost. Najvažnije je ojačati ljubavni ili pc mišić, a kada on ojača, moći ćete duže izdržati u krevetu i pružiti svojoj partnerki bolji seksualni užitak", prenosi 24sata.hr.

"Jedan od najboljih načina da povećate svoju seksualnu izdržljivost u krevetu je metoda 'kreni-stani’. Vježbati se može tokom seksa ili dok masturbirate", savjetuje. Ukoliko vodite ljubav, napravite pauzu, a za to vrijeme promijenite pozu ili partnerku zadovoljavajte na drugi način. Kada ste sigurni da vas je prošao nagon za ejakulacijom, nastavite seksualnu stimulaciju. Ovu vježbu možete ponavljati koliko god želite.

Bonus video: