Šta će muškarac prvo pogledati na ženi koja ga je zainteresovala?

Rezultati istraživanja odgovaraju istraživanjima o evoluciji, koja su pokazala da su i "pramuškarci" prvenstveno obraćali pažnju na tijelo žene

10950 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Naučnici s Velsli koledža i Univerziteta Kanzas zamolili su više od stotinu studenata da posmatraju fotografije muškaraca i žena. Potom je trebalo da kažu da li mogu da zamisle određenu osobu kao potencijalnog prijatelja ili smatraju da bi s njom mogli da ostvare ljubavnu/seksualnu vezu.

Naučnici su naročito pazili na jednu stvar - pokrete očima. Naime, to je trebalo da otkrije kako ispitanici doživljavaju osobe na slikama. Kuda prvo ide pogled? Rezultati ovog istraživanja pokazali su da muškarci koji gledaju ženu u lice - nijesu zainteresovani za nju u ljubavnom smislu. Ako muškarac smatra ženu atraktivnom, najprije gleda grudi i bokove. Premda sve pomalo zvuči kao kliše, ne smijemo da prebacujemo muškarcima. Rezultati istraživanja odgovaraju istraživanjima o evoluciji, koja su pokazala da su i "pramuškarci" prvenstveno obraćali pažnju na tijelo žene. Naime, muškarci žele da 'provjere' da li je žena "pogodna za nastavak loze", a to im govore tjelesni atributi.

I kad je obučena i kad nije

Postoji i nastavak ove priče. Radnja se sad već odvija u nešto intimnijoj atmosferi, kad ste vi i vaš izabranik završili u vezi, braku ili barem u nekoj strastvenoj avanturi u krevetu. Pitanje glasi: Šta muškarci prvo gledaju na goloj ženi? U anketi je 12.000 muškaraca odgovaralo na pitanje: "Gdje najprije gledaju kad ugledaju golu ženu?" U anketi su učestvovale i žene - pretpostavljajući gdje muškarci najprije pogledaju.

U rezultatu se pojavile - opet grudi. Čak 51 odsto žena je pretpostavilo da muškarci najprije gledaju grudi. I dobro su pretpostavile. Naime 45 odsto muškaraca priznalo je da su grudi favorit. Međutim, to ne znači da muškarci povezuju vašu privlačnost s vašim grudima (male, velike, itd.). To znači samo da tamo gledaju - možda baš zato jer to prvo vide kad žena stoji gola ispred njih, prenosi Miss7.

Bonus video: