Muškarac u problemu:"Djevojka mi je posesivna, ne znam šta ću"

Njemu se na djevojci sviđa sve osim te osobine i htio bi da pokuša da sa njom razvije dublju vezu

7398 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Djevojka i ja imamo 38 godina i zajedno smo tek mjesec dana, a prije neki dan mi je već rekla da me voli, napisao je muškarac anonimno u pismu Deidre Sanders, psihoterapeutkinji i kolumnistkinji portala The Sun.

"Kad sam je zamolio da ponovi, tvrdila je da je rekla nešto drugo", piše on, pa sad već, kaže, brine da će se ona previše vezati za njega i pokušati da ga kontroliše.

Vrlo je, kako tvrdi, zahtjevna i htjela bi da su zajedno svaki dan, po cijeli dan. "Nekad me čak moli i da odmah nakon posla dođem kući, jer ne želi da pričeka ni sat, dva da se vidimo", kaže on.

Osim toga, napisao je muškarac, nova djevojka mu stalno šalje poruke i zove ga kad god nijesu zajedno, čak i dok je on na poslu. Ipak, njemu se na njoj sviđa sve osim te osobine i htio bi da pokuša da razvije dublju vezu.

"Zvuči vrlo nesigurno. Ubijedite je da je ona jedina djevojka za vas, ali joj recite i objasnite kako se osjećate", savjetovala je Deidre.

Nađite, kaže Deidre, vremena za zajedničke interese i suočavanje s njenom ljubomorom.

"Ipak, pazite da ne pristajete na njene nerazumne zahtjeve, jer to hrani njenu posesivnost i biće sve gora", poručila mu je terapeutkinja koja savjetuje i da 'on nju podstakne da proširi svoja interesovanja, kako bi imala i nešto 'svoje' i razvila identitet koji neće zavisiti od njega i njihove veze.

Draga Deidre je kolumna u tabloidu The Sun u kojoj savjete piše Deidre Sanders, rođena 9. juna 1945, diplomirala na Univerzitetu Sheffield; za ovu rubriku je odgovorna od 1980. U jugoslovenskim novinama u drugoj polovini prošlog vijeka slične rubrike su se zvale "Draga Saveta".

Bonus video: