Želite da budete izdržljiviji u krevetu? Izbacite ovu hranu

Gazirana pića prouzrokuju nadutost i gasove, ali najnepovoljniji izbor od svih njih je tonik, jer sadrži kinin koji može smanjiti nivo testosterona

15135 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Neke namirnice su saboteri odličnog seksa, bilo da snižavaju nivo testosterona, obiluju masnoćama pa ometaju protok krvi ili izazivaju nadutost. Otkrijte šta iz jelovnika treba da izbacite kako bi imali strastvenije noći

Iako loš zadah ubija romantiku, ne preporučuje se da pokušate da ga prije seksa popravite pepermintom. Mentol smanjuje nivo polnog hormona testosterona koji je zadužen za libido. Zato prije seksa treba izbjegavati bombone i posebno žvakaće gume jer se žvakanjem guta puno vazduha, pa nastaju neprijatni gasovi. Oni će sigurno pokvariti raspoloženje u spavaćoj sobi.

Tonik

Gazirana pića prouzrokuju nadutost i gasove, ali najnepovoljniji izbor od svih njih je tonik. On sadrži kinin, sastojak koji toniku daje gorak ukus, a može smanjiti nivo testosterona pa čak i uticati na kvalitet sperme, tvrdi američka ljekarka i seksualna terapeutkinja Jacqueline Richard. Bolji izbor su nezaslađeni čajevi koji podižu raspoloženje i poboljšavaju cirkulaciju čime se povećava šansa za orgazam.

Pomfrit

Pomfrit obiluje trans-mastima koje negativno utiču na nivo testosterona. Slani pomfrit posebno se ne preporučuje muškarcima koji imaju problema s visokim pritiskom jer trans-masti mogu otežati održavanje erekcije.

Tofu

Ovaj vegetarijanski specijalitet obiluje fitoestrogenom, biljnim materijama koje liče na ženski polni hormon estrogen. Višak estrogena kod žena i muškaraca utče na libido i smanjuje želju za seksom, piše Woman's Day.

Alkohol

Vjerovatno već znate da čaša vina može djelovati podsticajno, ali da previše alkohola smanjuje šanse u spavaćoj sobi. Studije su potvrdile da alkohol utiče na održavanje erekcije kod muškaraca. Osim toga, alkohol smanjuje osjetljivost na dodir čime se smanjuje i šansa za uspjesima u krevetu.

Zobena kaša

Zobena kaša u umjerenim količinama podstiče proizvodnju hormona sreće, ali u prevelikoj djeluje suprotno. Ona smanjuje seksualni nagon. Osim toga zobena kaša bogata je vlaknima što može izazvati neprijatne gasove.

Bonus video: