DOBRO, LOŠE, NIKAKO

Na šta se žale muškarci: Kažu da ovo ženu čini lošom ljubavnicom

Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka da kažnjavaju svoje partnere ili da ih ucjenjuju. To je sve samo ne dobro i pametno

9582 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koliko je neko dobar ili loš u krevetu - o tome bi moglo dugo da se raspravlja, jer ono što je nekome loše, drugome je fantastično i obrnuto. Seks bi trebao da bude nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na viši nivo intime i emocija, a ne tek puko pražnjenje strasti bez previše osjećaja ili sebično zadovoljavanje sopstvenih potreba.

Muškarac koji iskreno voli ženu, nikada neće reći ni njoj, niti bilo kome drugom, da je ona loša u krevetu. Ali, oni koji to znaju da kažu, vjerovatno uz seks vežu neke druge stvari, poput, recimo, ženine nesigurnosti u svoj izgled, korišćnja seksa za manipulaciju, nedovoljno truda...

Ovo su neki od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu da smatraju nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama je neprijatno da se skinu pred partnerom ili da vode ljubav s upaljenim svjetlima. To samo pokazuje da smatraju da nijesu dovoljno lijepe i savršene i toga se stide. To vodi niskom samopoštovanju, stidljivosti i tome da u krevetu zapravo ne mogu da se opuste.

Niko nije savršen! Takav čovjek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane i svi treab da budu toga svjesni i da prihvate, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.

Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voljeće i sve njene mane. Zato se opustite i dozvolite partneru da upozna vaše tijelo do najsitnijih detalja. Skupite hrabrost i obucite seksipilan komad donjeg veša. Osjećaćete se samouvjerenije i privlačnije, a samim tim i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka da kažnjavaju svoje partnere ili da ih ucjenjuju. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kog tipa, a posebno ovakvog, ne može da se završi dobro.

Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvjesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lijepa riječ, trebalo bi da budu stvari koje se odvijaju svakog dana. Time pokazujete nekome da ga iskreno volite upravo takvog kakav je, a to vodi i boljem seksualnom životu.

Zapušten izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da treba potpuno da zapostavite svoj izgled. Normalno da se nećete svaki dan našminkati odmah ujutru samo da biste partneru bili privlačniji, jer on vas voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze.

Takođe, nemojte dozvoliti sebi da po kući stalno hodate, na primjer, prljave i raščupane kose, u pocijepanoj trenerci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako to sebi dozvolite, ne samo da ćete izgledati sve gore, već ćete se tako i osjećati, samopouzdanje će padati, a tada će se to odraziti i na seksualni život, piše miss7.

Neki muškarci su za portal "revelist.com" ispričali šta im smeta kod žena, kada je seks u pitanju:

* Ne sviđa mi se kada žena samo legne i čeka da ja sve obavim. Nema mi ništa gore od toga.

* Pasivnost mi je grozna, kada žena kao da nema pojma o sopstvenom tijelu i šta joj se sviđa. Ne mogu da opišem koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reaguje i kada ne mogu da dobijem povratnu informaciju da li je nešto dobro ili nije.

* Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno, nego da lažno vrišti.

* Nije nimalo prijatno kada vas upoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je prije mene imala druge, ali ne želim o tome da razmišljam.

* Smeta mi nedostatak komunikacije prije ili tokom seksa. Ako joj je nešto lijepo ili nešto želi, volio bih da mi to kaže.

Preporučujemo za Vas