Prekid veze na vidiku: Kad se pali crvena lampica

Teško je održavati tjelesnu bliskost ako nema emocionalne. Stručnjaci kažu da mnoge veze funkcionišu - čak i ako postoje problemi - ako je seks dobar. Ako nije...

5419 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nekad i naizgled bezazlene situacije govore da sa vašom vezom nije sve u redu. I ako ste ranije pronalazili rješenja i nastavljali dalje, neki znaci pokazuju da je situacija bezizlazna.

1. Gutate frustracije

Došlo je do svađe i imate potrebu da razgovarate s partnerom, ali to ne radite, nego zamišljate razgovor u kojem mu objašnjavate sve što vas muči, a to ne možete da stvarno uradite – onda imate ozbiljan problem. Naime, stručnjaci tvrde da ste svjesni da imate drugačije stavove i da razmišljate drugačije od njega, ali ako mu to zaista kažete, doći će do još većih problema i zahlađenja odnosa. Progutane frustracije prije ili kasnije izlaze na površinu, a tada neće biti happy enda, piše Cosmopolitan.

2. Analizirate svaki postupak

Ako već neko vrijeme često analizirate koliko se zapravo žrtvujete i čega se sve odričete da bi veza bila uspješna – a partner ne vraća istom mjerom, velika je vjerojatnoća da nešto nije u redu. Ako brojite ko je koga koliko puta poljubio, dao kompliment, rekao izvini ili uradio nešto lijepo, to odaje vaše nezadovoljstvo.

3. Ne možete da zamislite zajedničku budućnost

Pomisao na budućnost s vašim dragim izaziva kod vas nelagodu i želudac vam se okreće od muke? Sve češće razmišljate o tome kako bi bilo genijalno da ste solo, izlazite bezbrižno i planirate dan kako vam odgovara? To su ogledni znaci želje za osamostaljenjem, odnosno odvajanjem od partnera. Ipak, budite oprezni: mnogi često tako razmišljaju, ali ne pomisle šta zdoista gube kad veza pukne…

4. Želite da budete neko drugi

Primjećujete kako momak i djevojka, srećni i zagrljeni 'guguču' na klupici u parku, kako vaš komšija najmanje jednom nedjeljno ženi kupuje cvijeće, kako vaša prijateljica uživa u svakoj sekundi s dečkom i nikad nije nervozna ili frustrirana, a povrh toga vaše nezadovoljstvo opravdavate lošom vezom i krivicu prebacujete na partnera? Ako zaista misliteda bi vaša veza bila bolja da se vaš dečko više potrudi, znači da nijeste pomislili, čak i ako je to istina, šta biste vi mogli da uradite da veza bude bolja. Zato dobro razmislite želite li da uložite trud u vezu, to jest želite li uopšte da budete u vezi - kako god, važno je da razgovarate s partnerom o svemu što vas muči.

5. Akcije u krevetu je sve je manje

Sve rjeđi seks obično je odraz problema u vezi. Naime, teško je održavati tjelesnu bliskost ako nema emocionalne. Stručnjaci kažu da mnoge veze funkcionišu - čak i ako postoje problemi - ako je seks dobar. Ali, kad zahlade seksualni odnosi, probleme je nemoguće tolerisati. I ovdje, kao i kod svih znakova, važi univerzalno pravilo: treba popričati s partnerom i razmotriti kako ćete se ponovno zbližiti ili se jednostavno u miru rastati - ako više nijeste sigurni da među vama ima dovoljno ljubavi.

Bonus video: