Jesu li presudne? Tri fizičke osobine koje žene traže na muškarcima

U većini istraživanja redovno se ističu tri fizičke karakteristike koje su, sudeći prema rezultatima, među najpoželjnijima

13111 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rađena su brojna istraživanja i ankete o fizičkom izgledu, a mnoge od njih bavile su se i fizičkim osobinama koje žene vole i žele na muškarcima. U većini tih istraživanja redovno se ističu tri fizičke karakteristike koje su, sudeći prema rezultatima, među najpoželjnijima.

Dubok glas, visina i bradica – to je ono čemu žene jednostavno ne mogu da odole.

Mnoge žene složiće se da je glas nešto što se primijeti odmah, pnaročito kad je u pitanju dubok dominantan glas koji čak može da u potpunosti zasjeni ostatak muškarčeve pojave ili pak potpuno promijeniti fizički utisak na bolje. Ženama muškarci s dubljim glasovima djeluju seksepilno, samopouzdano i moćno.

Visoke muškarce žene vole zato što se uz njih osjećaju sigurnije. Ovakvo razmišljanje, tj. osjećaj potiče iz davnih vremena. Istraživanje Univerziteta Utah pokazalo je da preferiranje viših muškaraca datira još iz kamenog doba jer se čak i tada smatralo da će viši muškarci lakše zaštititi druge nego oni niži.

Ako se dubok glas i visina dopune bradicom, onda dobijmo nepobjedivu kombinaciju. I dok će rijetko koja žena protivrječiti visini i dubokom glasu kao presudnom fizičkomkvalitetu o bradicama će se definitivno više raspravljati. Međutim, po većini istraživanja – prevladavaju dame koje ipak više vole bradicu od svježe obrijanog lica.

U anketi na stranici zadovoljna.hr na pitanje - Jesu li dublji glas, visina i bradica stvarno među najpoželjnijim fizičkim osobinama - odgovorile su 1442 osobe. "Da, potpisujem, volim muškarce koji imaju sve navedeno", rekolo je njih 399; "Važne su, ali ne i presudne", smatra 630 osoba; "Ne, meni lično poželjne su druge fizičke osobine", kazalo je njih 235, dok je 178 osoba kazalo da im fizički izgled uopšte nije važan.

Bonus video: