ISPOVIJEST BRITANKE

Poslije 15 godina braka: "Počeo je da dobija poruke od muškarca"

Suprug joj se godinama predstavljao lažno i upravo je to ono što ju je naviše povrijedilo

5895 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Britanka Kerolin Hobdej u emisiji ‘Steph’s Packed Lunch’ otvoreno je progovorila o vezi s bivšim suprugom Dejvidom. Naime, on joj je nakon 15 godina braka otkrio da je gej, dok je za svoju seksualnu orjentaciju znao od adolescencije.

Njihov brak je bio laž, a Kerolin je uglavnom sebe krivila za stvari koje nijesu funkcionisale. Uprkos tome što joj je na kraju rekao da je homoseksualac, prevarena supruga priznaje da to uopšte nije slutila, prenosi Net.hr. Upoznali su se 2000. godine na jednom kursu, a iste godine su se i vjenčali.

"Sve je bilo savršeno normalno, bili smo zaista srećni, bio je sjajan muškarac, zabavan, imali smo puno toga zajedničkog i sjajno smo se slagali. Bio je ostvarenje mojih snova", rekla je Britanka.

Kerolajn i Dejvid u vrijeme upoznavanja
Kerolajn i Dejvid u vrijeme upoznavanjafoto: Pinterest

Ali, kako je vrijeme odmicalo, Kerolin je počela da primjećuje da raste razdor između njih. Nedostajala joj je intimnost.

"Nisam shvatala da mi nešto nedostaje u braku i da nešto ne štima sve dok neko drugi nije ušao u moj život. Na kraju sam prevarila muža s tom osobom, zbog čega sam mislila da je kraj našeg braka u potpunosti moja krivica. Jako dugo sam nosila taj osećaj krivice”, priznala je.

Dolazile su mu poruke od muškarca

Uprkos aferi nastavila je da živi sa suprugom još šest godina, sve dok nije otkrila njegovu tajnu.

"Njegovo ponašanje počelo je da se mijenja. Shvatila sam da je nekoga upoznao i pomislila sam da je samo krenuo dalje. Onda sam primijetila da dobija poruke od nekog muškarca i odlučila sam da ga pitam da mi objasni šta se događa", rekla je Kerolin.

Uz bol je osjetila i olakšanje jer je puno stvari u njihovom braku napokon postalo smisleno. Bila je tužna zbog njega jer je krio svoju seksualnost. "Ja sam mu bila druga supruga, pa je kroz to prolazio već neko vrijeme”, naglasila je.

Bol, tuga, empatija pa bes

Njena empatija se malo po malo pretvarala u bijes.

"Osjećala sam se kao da je naš zajednički život bio laž. Sve što sam znala bila je laž, sva ona ljubavna pisma i čestitke, svi lijepi trenuci koje smo doživjeli. Počela sam da preispitujem sve", objasnila je.

par
foto: Pinterest

Na kraju se pomirila sa svojim osjećanjima i ostala u prijateljskim odnosima s bivšim suprugom.

"Ne kažem da je bilo lako, neko vrijeme dok sam bila jako ljuta nijesmo komunicirali, ali to je zato što sam osjećala kao da mi je život ukraden. Na kraju sam uzela u obzir sve njegove kvalitete pa sam morala da odaberem, jesam li tih 15 godina bacila u vjetar ili sam nešto i dobila s njima", izjavila je.

I dalje ga voli, ali kao prijatelja

Uprkos svemu, njen bivši muž je još uvijek bio osoba u koju se zaljubila. Shvatila je da ga i dalje voli, ali na potpuno drugačiji način. Prijateljstvo s njim značilo joj je više od bola i bijesa koje je osjećala.

Objasnila je da je njen bivši muž 11 godina stariji od nje i da je krio seksualnost jer je odrastao 60-ih, dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu homoseksualnost bila ilegalna do 1967.

Kerolin tvrdi da ju je cijelo iskustvo ojačalo za buduće veze. "Sada znam da imam onu unutrašnju snagu da preživim takve stvari. Čak i ako neko izda moje povjerenje, sada znam da to mogu da prevaziđem", zaključila je.

Preporučujemo za Vas