Pitanje kvaliteta: Sa kakvim muškarcem vrijedi provesti život

Mnogi muškarci ostaju emocionalno nedostupni. To što je slobodan ne znači uvijek i da je emocionalno dostupan

8484 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kad je riječ o pronalaženju istinske ljubavi, ako želite tip muškarca koji je sposoban za predanost u zdravoj vezi, morate biti sigurne da on posjeduje određene osobine koje se podudaraju s vašim potrebama i definicijom dobrog čovjeka.

Zapadna kultura razvila se tako da je postalo teško naći osobu koja posjeduje osobine poput dobrih manira, empatije i poštovanja. Ali samo zato što se naša kultura promijenila, ne znači da u stvari uopšte nema dobrih muškaraca. Muškarci koji posjeduju ove 11 osobine su muškarci za čitav život.

Dobar čovjek je zreo

Možete brzo utvrditi emocionalnu zrelost muškarca posmatrajući kako reaguje na situacije i kako se odnosi prema ljudima oko sebe. Na primjer, u restoranu, kada konobaru treba malo više vremena da vas posluži, kako on reaguje? Je li smiren ili gubi živce? Viče li na konobara, ako pomiješa narudžbu? Čak i ako se ponaša najbolje, ne može dugo da skriva sve svoje mane. Dovoljno dugim posmatranjem možete ustanoviti jeste li na pravom putu.

Dobar čovjek je prijateljski raspoložen

Iz karakternih osobina muškaraca s kojima se druži možete da naučite mnogo i o njemu samom. Jesu li njegovi prijatelji zreli? Održava li prijateljstva tokom godina?

Emocionalno je dostupan

Mnogi muškarci ostaju emocionalno nedostupni, a to što je slobodan ne znači uvijek i da je emocionalno dostupan. Obratite pažnju održava li veze s bivšima pa zato nema vremena ili je li zaista toliko zaokupljen poslom da nema vremena ni mjesta za nikoga drugoga. Ako je istina jedno ili drugo, velike su šanse da na kraju povrijedi partnerku, jer nije spreman za dugotrajnu vezu i nije materijal za dečka.

Dobar muškarac je direktan

Mnogi muškarci misle da će se žene iznenada zaljubiti, ako pristupe izlascima s neobaveznim stavom. Veza s tipom koji igra igre završiće samo u suzama. Kvalitetan muškarac treba da bude sposoban da vas gleda pravo u oči i kaže šta ima. Sve manje od toga, znači da je slabić i ne treba se zadovoljiti s tim.

Ljubazan je

Muškarci koji su spremni da uđu u zdravu vezu već su prošli kroz nekoliko različitih faza svog života. Ono što je najvažnije, njihova faza "zabave i avanture" je prošla. Nakon toga dolazi predanost.

Iskren je

Muškarci ne čine uvijek pravu stvar ili čak ne znaju šta je prava stvar. Ali sve dok je iskren u vezi zaslužuje vas. Ako nešto skriva, to može pokvariti povjerenje i imati negativan uticaj na njegov život i ljude oko njega.

Dobar čovjek ima integritet

Integritet čine iskrenost i posjedovanja jakih moralnih principa. U praksi je čovjek koji ima integritet čovjek od riječi. Održava svoja obećanja i svojim postupkom pokazuje namjeru. Moralni kompas vlada njegovim izborima što takođe znači da će uvijek pokušati da uradi ispravnu stvar. Potražite integritet u malim stvarima i to odmah na početku, čim ga upoznate. Zove li kad kaže da hoće? Kasni li? Pokazuje li integritet u svom radu? Ako ne može da pokaže integritet u malim stvarima, teško će pokazati integritet kad je to stvarno važno.

Ne boji se predanosti

Kad većina žena čuje predanost, razmišlja o predanoj i monogamnoj vezi. Ali, to je samo vrh ledenog brijega. Treba biti predan rastu, učenju i životu u svojoj svrsi. Ako nijesmo predani životu nikako ne možemo biti predani u vezi.

Istrajan je

Istrajnost je ključni kvalitet koji treba potražiti jer život nije uvijek ljubazan, a tebi treba neko ko će stati uz tebe i ne odustajati koliko god teško bilo. Zapitajte se: Kako se on nosi s nevoljama i izazovima u svom životu? Prihvata li svoju svrhu kad ne uspije? Dopušta li lošim vremenima i strahovima ga zauvijek sruše?

Dobar čovjek ima sjajan smisao za humor

Dokazano je da zabavni muškarci više privlače žene. Ali, ispostavilo se da humor nije samo pokazatelj atraktivnosti, već i kvaliteta muškarca. Studije su pokazale da 81 % žena smatra smisao za humor najvažnijom osobinom romantičnog partnera. I to ima smisla, s obzirom na to da neko sa smislom za humor vjerojatno ima veće samopoštovanje, pozitivniji pogled na život i inteligenciju.

Ne postoji savršen tip, potraga za dobrim muškarcem zahtjeva puno truda, ali to ne znači da ne možete pronaći muškarca koji je savršen za vas, piše miss7.

Bonus video: