Tajni strahovi muškaraca: Pomozite im

Iako je jasno da ćelavost nema veze s tim koliko je muškarac pametan, duhovit ili brižan, ta spoznaja im neće previše pomoći

7377 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Muškarcima je dodijeljena uloga 'jačeg' pola i oni se sa tim nose kako znaju i umiju, ntjeli, ne htjeli. Žene ponekad vole da vjeruju u imidž jakih muškaraca prosto zato što im je lijepo kad mogu da se opuste i prepuste nekome ko sve drži pod savršenom kontrolom. Ali, iza silne muževnosti nekad se skrivaju neke sasvim obične brige. Možda ih samo vješto skrivaju, ali budite sigurne – problemi poput ćelavosti ili trenutak kad se ne proslave u krevetu i 'super muškarcima' znaju da prirede poneku besanu noć. Obratite pažnju na sljedećih nekoliko stvari i neke brige podijelite, a za neke pokažite dovoljno razumijevanja:

1. Strah od ćelavosti

Koliko god da vam ovaj problem može igledati kao površan ili tek kao dokaz nečije ugrožene taštine, priličan broj muškaraca se sa svakom izgubljenom vlasi osjeća kao da je izgubio i dio svoje muškosti. Iako je jasno da ćelavost nema veze s tim koliko je muškarac pametan, duhovit ili brižan, ta spoznaja im neće previše pomoći. Zato, kad se “taj” proces pokrene i nekad bujna griva počne da nestaje, budite posebno blage i pune razumijevanja. I ne štedite s komplimentima na račun njegovog novog seksi ćelavog izgleda prenosi she.hr.

2. Strah od bankrota

Potrebu da se brine oko materijalne sigurnosti svoje porodice većina muškaraca doživljava kao jedan od temeljnih životnih zadataka. U vremenima poput ovih, kad su poslovni šokovi i nesigurna egzistencija svakodnevna pojava, strah od bankrota, odnosno mogućnosti da taj životni zadatak neće moći da ispune – raste neviđenom brzinom. Pametni plan uštede u porodičnom budžetu svakako će taj strah barem malo ublažiti.

3. Strah od infarkta

Milioni muškaraca širom planete zaista su zabrinuti za svoje zdravlje, a strahovi od iznenadne smrti rastu proporcionalno godinama. Posebno ih zabrinjava mogućnost srčanog udara – u jednom trenutku napeto prate finalnu utakmicu omiljenog fudbalskog kluba, a već u drugom vide sebe kako bespomoćno zure u plafone operacione sale. Jednostavno, što smo stariji čujemo sve više priča o preranoj smrti kolege ili dragog prijatelja, pa je takav strah konstantno prisutan. Najbolje što možete učiniti po pitanju tog straha je da podstaknete najdražeg muškarca na redovnije preventivne preglede.

4. Strah od impotencije

Kad vašeg pravog muškarca u ključnom trenutku iznevjeri njegova muškost, teško da se išta može mjeriti s tom katastrofom. I sam strah od takve mogućnosti takođe raste s brojem godina, a često i sam taj strah onemogućava erekciju i muškarac se ubrzo nađe u zatvorenom krugu. Možete ga utješiti činjenicom kako je problem erektilne disfunkcije nešto s čime se u nekom trenutku života suoči barem jedan od deset muškaraca i uvjeriti ga da je on još uvijek vaš pravi.

Bonus video: