ŠEST ZNAKOVA

Da ne bude kasno: Prepoznajte da je partner nezadovoljan u vezi

Ako primijetite prve znake na vrijeme, postoji velika šansa da vaša veza ne doživi krah

4606 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi oni koji su bili u dužim vezama ili braku i koji su izašli iz tih odnosa, znaju da postoje određeni znakovi koji ukazuju na to da pojedinci nijesu zadovoljni situacijom u kojoj se nalaze.

Kad saznate da vaš partner nije zadovoljan u vezi, to može da bude vrlo bolna spoznaja. Međutim, ako primijetite prve znake na vrijeme, postoji velika šansa da riješite svoje probleme i popravite vezu. Evo na šta bi trebalo da pripazite...

1. Ima nove načine zabave

Ako imate partnera koji je oduvijek bio zaintrigiran novim tehnološkim uređajima, nova "opsjednutost" ne mora da bude znak za uzbunu. Međutim, ako je nedavno razvio oduševljenje novim igricama i sličnim stvarima, moguće je da mu je dosadno i da traži nove načine da se zabavi, koji nemaju nikakve veze s vama.

2. Jede u tišini

Na početku veze svaki detalj popraćen je mnoštvom uzbuđenja i truda. Na primjer, zajednički obroci isprva su odlična prilika da se upoznate, podijelite svoje želje i ciljeve, ali i teške trenutke. Nakon nekog vremena želja za dijeljenjem informacija počeće da slabi. Svako ima loše dane i ne da mu se uvek da bude raspoložen i pričljiv. Ali, ako dijelite obroke baš svaki dan u tišini, a vaš partner ne želi da izusti ni slovo, budite uvjereni da nešto ne štima.

3. Kaže: "Ovo smo već raspravili"

Otvorena komunikacija jedan je od najvažnijih preduslova za uspješnu vezu ili brak. Ako partner tokom razgovora često ponavlja – ovo smo već raspravili – i ne želi da vas sasluša, čak i kada imate neki problem koji želite da podijelite s njim, na pomolu su problemi.

4. Uvijek priča o nekom trećem

Znate li više svakodnevnih detalja o njegovoj koleginici s posla nego o njemu samom? Neprestano spominjanje druge žene u svakodnevnom razgovoru može biti znak da vaš partner (ne)svjesno razmišlja o nečemu novom u životu i da nije zadovoljan postojećim stanjem.

5. Često izlazi s prijateljima

Ograničenja zbog pandemije koronavirusa sve su stroža, a on nikako da ostane kod kuće? Umjesto s vama, svoje slobodno vrijeme provodi s prijateljima. Možda je nesrećan u vezi i želi da "pobjegne" od problema na ovaj način.

6. Postavlja vam "čudna" pitanja?

U posljednje vrijeme partner je počeo da vam postavlja pitanja i traži vaše mišljenje baš za svaku i najmanju sitnicu? Čini vam se kao da se previše trudi? Možda je i sam spoznao da nije zadovoljan trenutnom situacijom i želi da popravi vašu vezu. To je odlična vijest. Izađite mu u susret i porazgovarajte o svim eventualnim problemima.