BEZ PANIKE

Tri greške koje žene često prave na početku veze

Da li ga zvati i koliko često? Šta ako nestane na nedelju dana? Šta ako imate potpuno suprotstvljene stavove...

4619 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na početku ljubavne veze žene često zna da uhvati panika jer nijesu sigurne da li se zaista sviđaju muškarcu ili je zainteresovan samo za zabavu. U takvom stanju vrlo je lako napraviti pogrešne korake, a stručnjaci za veze ističu da mnoge žene čine vrlo slične greške. Dobra vijest je da možete prestati da ih pravite, ali ih najprije morate uočiti.

Toplo - hladno

Igrica zvana 'toplo-hladno' na početku odnosa gotovo je uobičajena stvar. Uz pomoć nje muškarci i žene pokušavaju da otkriju koliko je kome stalo, imate li određene granice i kakvi ste zapravo. Nerijetko se zna dogoditi da vam se, na primjer, muškarac javlja svaki dan, a onda zaćuti na nedelju dana, čak i više. Većinu žena tada uhvati panika, ne razumiju šta se događa i, u silnoj želji da ga zadrže uz sebe, počinju da 'napadaju' na svim komunikacijskim frontovima, piše Glossy.

To je greška. Rješenje je: pPosvetite se svom životu, uživajte u sebi i stvarima koje vas vesele. A kad se on javi, na vama je da odaberete na koji način ćete komunicirati. Ako se ne javi - nije ni trebao da se javi.

Neka on osvaja vas

Nema ništa sporno u tome da žena danas napravi prvi korak. Ali ako nemate dovoljno samopouzdanja, teško da će vam prvi korak biti uspješan.

Ne šaljite mu deset SMS poruka dnevno, ne zovite ga prve, ne šaljite mu stalno e-mailove, ne pojavljujte se redovno na mjestima koja on posećuje, ne predlažite susrete… Neka on osvaja vas i neka se potrudi, a vi se sjetite da ste žena vrijedna pažnje. Ako to još nijeste naučile, nemojte se ni upuštati u vezu. Prvo spoznajte sopstvenu vrijednost.

Imajte svoje "ja"

Neke žene se u blizini željenog muškarca spontano pretvaraju u njegovu kopiju. Poslušno klimaju glavom, slažu se sa svime što on kaže i nemaju svoj stav ni o čemu. Takvo ponašanje nije nimalo seksi. Ako on nešto govori, a vi se ne slažete s tim i imate argumente, nema potrebe da ćutite. Nemojte se plašiti da će on odustati od vas ako drukčije mislite.

Uostalom, ako je to razlog za odustajanje, onda vam on ni ne treba, kao ni veza s njim jer očigledno nećete imati budućnost. Budite svoje, mislite svojom glavom, jasno, ali ljubazno izrazite svoj i ne dajte da neko manipuliše vama.

Preporučujemo za Vas