KAD BI MOGLI

Šta bi muškarci mijenjali kod žena, a šta žene kod muškaraca

Odgovor svih odgovora je dao barem svaki šesti ispitani: oni su rekli da ništa ne bi promijenili na partnerki ili partneru

5586 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ono što muškarci žele da promijene kod žena, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje, puno je klišea. Međutim, nije mnogo drugačije ni ako se gleda iz ženskog ugla.

„Kad biste mogli da promijenite tri stvar na svojoj partnerki, šta biste promijenili?“, glasilo je pitanje, a među odgovorima se nijesu našli ni češći razgovori, niti odlasci u pozorišta već - više seksa. Libido je iznenađujuće na prvom mestu stvari koje bi muškarci rado promijenili na ženama - gotovo 31 posto muškaraca dalo je taj odgovor.

Zatim slijedi želja da im partnerke manje prigovaraju i gunđaju (26 odsto), da su urednije (19 procenata), a zatim i da ne postanu tako brzo emotivne (19 odsto).

Mnoge su ovi rezultati naveli da izvedu zaključak, a potom se i pobune protiv činjenice da muškarci zapravo od žena žele da naprave "nijeme seks robote koji usput pospremaju i čiste".

A šta žele žene?

Ruku na srce: ni odgovori žena nijesu bili ništa manje stereotipni. One žele češće razgovore o emocijama (24 odsto), takođe više urednosti (23 odsto), da njihovi partneri više razgovaraju (20 odsto), a 17 odsto žena želi manje lijenosti, a više aktivnosti od svog partnera.

Odgovor svih odgovora je dao barem svaki šesti ispitani: oni su rekli da ništa ne bi promijenili na partnerki ili partneru.

Preporučujemo za Vas