BIJEG, A NE UŽIVANJE

Da li ljudi mogu biti zavisni od seksa? Da, a ovo su znaci

Seks je sjajan kada ste pod stresom. Međutim, vi seks posmatrate kao jedini lijek i način da se na trenutak opustite i zaboravite na sve

8531 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ukoliko praktikujete rizičan seks ili na njega trošite previše novca, to mogu biti gotovo sigurni signali da ste seksualni zavisnik. Doktorka Pam Spur je napravila test na osnovu kojeg možete saznati da li vaše seksualne navike izlaze iz okvira „normalnog“, a ako izlaze onda bi trebalo da zatražite pomoć psihologa.

Ukoliko se sećate Samante iz čuvene serije “Seks i grad”, za nju važi većina stvari s ovog spiska. Testirajte sebe.

Da li seks koristite kao oružje?

Kada u vezi seks koristite kao oružje za ljubomoru ili je to jedini način kojim branite svoju vezu. Imate seks s nekim samo da biste povrijedili drugu osobu i učinili je ljubomornom.

Da li vam seks pomaže da ublažite negativna osjećanja?

Seks je sjajan kada ste pod stresom. Međutim, vi seks posmatrate kao jedini lijek i način da se na trenutak opustite i zaboravite na sve. Za vas je seks način bijega od surove stvarnosti.

Da li vam seks pomaže da osjetite da ste živi?

Kada ste pod nabojem strasti shvatate da je vrijedno živjeti. Međutim, poslije orgazma se sve vrati na staro. Za vas je seks poput droge, koja vam pruža jedine trenutke zadovoljstva. Jedini smisao života vam je seksualni vrhunac.

Da li volite rizičan seks?

Kada imate seks s nepoznatom osobom bez kondoma. Kada to radite na mjestima na kojima ne bi trebalo. Kada ste toliko opsjednuti da ne razmišljate o racionalnim okolnostima i opasnostima.

Da li krijete svoj seksualni život od prijatelja?

Vjerovatno vas je sramota da pričate šta radite i kako se ponašate kada je vaš seksualni život u pitanju. Ako govorite, iznosite samo neke detalje i to ne zato što vam je neprijatno da pričate o seksu s tom osobom, nego smatrate da to što radite nije u redu.

Da li trošte više novca nego što imate?

Spremni ste da date i poslednji novac zarad seksa. Pritom se ne misli samo na prostituciju, nego kada ste spremni zbog toga da odete na skupu večeru ili da kupite skup poklon, uradite šta god, samo radi seksa, a to vas finansijski mnogo košta.

Ukoliko ste se prepoznali u ovim rečenicama potražite pomoć terapeuta ili iskrenog prijatelja, jer je seksualna zavisnost ista kao i sve druge, a seks za vas predstavlja bijeg, a ne uživanje, prenosi Jutarnji.hr.